banner240
banner237
banner238

Başkan budama Kursu uygulamasında

Eğitimin 4. Gününde Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisi Erdal YIĞCI ve Akçaabat Ziraat Odası Tarım Danışmanı Nurgül AŞUK tarafından budama gübreleme ve toprak numunesi alma uygulamaları Akçaabat ın Gümüşlü Mahallesindeki fındık bahçesinde yapıldı. Bahçe uygulamasın katılan çiftçilere Orman işletme şefliği tarafından gönderilen hediyeler ve Akçaabat ziraat odası tarafından temin edilen fındık budama setleri hediye edildi.
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu uygulama alanında budamada yaptı. Biz elimizi bu taşın altına koyduk ilçemizde fındık üretimi yapan tüm çiftçilerimiz eğitim verilene kadar devam ettireceğiz. Israrla belirtmek isterim ki bölgemiz fındığın kalbinin attığı yerdir. Fındık ihracatının da kalbi bölgemizdedir. Çiftçilerimizin bin bir emekle ürettiği üründen para kazanan herkes verim ve kalite için çalışmalar yapmalıdır. Bahçelerde yaptığımız incelemelerde verim miktarının ve ürün kalitesinin bakımsız bahçelerde her yıl azaldığını görüyoruz.
Nüfus artışı ile de gıdaya olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Bölgemizin kalkınması için tarımsal üretime verilen önem artırılmalı eğitim çalışmalarına ara verilmeden tüm paydaşlar ile devam edilmelidir.

Akçaabat Ziraat Odası olarak tarım sektörünün tüm paydaşları ile eğitim çalışmaları ve projeler yürütmeye hazırız. dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber