banner240
banner237
banner238

CHP’li Pekşen: Dünya kenti olan Trabzon’u az gelişmiş bir ülke varoşu yaptılar

Trabzon’un AKP eliyle adeta yıkıma uğratıldığını söyleyen Pekşen, “Dünyanın marka şehirlerinden biri olan Trabzon, basiretsiz ve yeteneksiz yöneticilerin elinde bölge merkezi olmaktan çıkarak adeta az gelişmiş ülkelerin varoş kentlerine dönüşmüştür.” dedi.

Trabzon’un sorunlarının her geçen gün katlanarak arttığını ve içinden çıkılmaz bir hal aldığın belirten Pekşen, “Trabzon çarpık yapılaşma, trafik, şehrin çöplük haline gelmesi, kolibasili akan sular, hava kirliliği, sosyal hayatın bitmesi gibi birçok sorunla karşı karşıya. Bölgenin merkezi ve gelişmiş bir şehir olan Trabzon, AKP ile sürekli geriye gitmiş ve bu sorunların bataklığına saplanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Kamu, özel bütün bölge müdürlükleri çekti gitti. 2003 yılında 8 olan milletvekili sayısı şimdi 6, üstelik milletvekili sayısı 600’e çıkmışken. Herkes çekip gidiyor bu şehirden. Bölge merkezi Trabzon her alanda iktidarın ağır saldırılarına maruz kaldı. Trabzon her geçen gün daha da yoksullaşan ve giderek açlık ve sonunda göçe teslim olan bir şehir oldu. Trabzon yaşanılacak bir şehir olmaktan çıkarıldı.” diyen Pekşen şunları söyledi;

Şehir zehir soluyor sular kolibasili akıyor

Şehrin göbeğindeki limanda yapılan kömür tahliyesi nedeniyle her gün şehre kanser yağmaktadır. Trabzon havasından zehir solunan bir şehir haline gelmiştir. Hava kirliliği hat safhadadır. Musluklarından kolibasili su akmaktadır. Zehir soluyan ve kolibasili su kullanan insanlar otobüs terminallerini anımsatan hastane koridorlarında can derdine düşmüş durumdadır.

Caddeler çöp ve pislik içinde

Caddeler, sokaklar pislik içerisinde her köşe başı çöplük olmuş. Trabzon’un eskiden portakal çiçeği, deniz ve orman kokan sokakları şimdi betona ve çöplere teslim olmuş durumdadır. Sokaklar temizlenmiyor, çöpler doğru dürüst toplanmıyor. Tam bir ilkellik göstergesi. Trabzon gibi tarihi ve kültürü olan bir şehir adeta çöp yığınlarına ve pisliğe mahkum edilmiştir.

Şehir ucube beton yığınlarına teslim edildi

Trabzon adeta bir betonlaşma terörüne maruz kaldı. Şehrin her yerinde hiçbir estetiği olamayan, çirkin binalar inşa edildi. Trabzon’un o müthiş mimari görselliği ilkel beton ve tuğla yığınlarıyla yok edilerek mimari bir yıkım ve rezalet ortaya çıktı. Trabzon’un doğası betona teslim edildi.

Şehir trafik keşmekeşine teslim edildi

Trabzon’da hem şehir içinde hem de merkez dışında kalan trafik akışında tam bir karmaşa yaşanmakta, insanlar evlerine ya da işlerine gidebilmek için saatlerce trafik çilesi çekmektedir. Trafik sorununa çözüm üretmek için yapıldığı söylenen projeler çözüm üretmek bir kenara tam aksine trafik keşmekeşini daha da içinden çıkılmaz boyutlara getirmektedir.

Şehir estetiği ve sosyal hayat yok edildi

Kentin ortasındaki Atatürk parkı adeta sabote edilmiş, üzerine dökülen betonla ağaçların kuruması için her türlü ihanet yapılmıştır. İnsanların nefes alabileceği hiçbir alan bırakılmamıştır. Trabzon’un parkları ve meydanları şehir estetiğinden, yeşilden ve ağaçtan uzak beton yığınlarına dönüştürülmüştür. İnsanların sosyal hayatı dolgu yapılmış sahilde birkaç çay bahçesinde tabure üzerinde çay içmekten ibaret bir hale gelmiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber