İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUK SAHASINDA

  İlimiz genelinde son bir hafta içerisinde (21-29 Ekim 2018) İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili basın duyurudur.

 İl Emniyet Müdürlüğü Sorumluluk Sahasında;

 Emniyet Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 29 şahıs yakalanmış, 9 şahıs emniyetteki işlemleri ardından serbest bırakılmış, 17 şahsın gözaltı işlemleri devam ederken, 3 şahıs çıkarılmış olduğu adli makamlarca, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Ayrıca daha önce gözaltında bulunan 1 şahıs çıkarılmış olduğu adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 3 şahsın ise dosya kapsamında diğer illere sevki sağlanmıştır. 

İlimizde genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise;        

·         411 Yabancı uyruklu şahısın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş,

·         9 Adet Ruhsatsız Tabanca,

·         Bu tabancalara ait 33 adet mermi,

·         4 Adet Kurusıkı Tabanca,

·         1 Adet Av Tüfeği,

·         73,80 Gr. Esrar,

·         4 Adet Ectasy Hap,

·         210 Paket Kaçak Sigara,

·         50 Lt. Kaçak İçki,

·         17 Adet 100 TL. Sahte Para,

·         2 Adet Çalıntı/Aranan Araç,

·         1 Adet Delici Kesici Alet ele geçirilmiş,

Ayrıca;

 ·         Yabancı uyruklu (21) şahsa fuhuş ve diğer suçlardan sınırdışı işlemi başlatılmış,

·         1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten 2 Konaklama Firmasına ayrıca ruhsatsız içki satışı yapan bir restoran hakkında yasal işlem başlatılması sağlanmıştır.

·         Değişik suçlardan arama kaydı olan (87) şahıs yakalanmış,

·         Kayıp olduğu bildirilen (6) şahıs bulunmuş,

·         5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden (89) şahsa işlem yapılmış,

·         6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Uyuşturucu, Fuhuş, Çocuğun Cinsel İstismarı, Hırsızlık suçları başta olmak üzere toplam (60) olay aydınlatılmış ve  (63) şüpheli şahıs yakalanmıştır.

·         İlimiz merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 195 adet park ve bahçelerin ise denetimi sağlanmıştır.

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise;

·         Toplam (8.526) araç ve sürücüsü kontrol edilmiş,

·         1.721 araç sürücüsüne toplam 408.315 TL cezai işlem uygulanmıştır.

·         Yapılan denetimlerde 196 araç trafikten men edilmiştir.

·         Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 25 araç sürücüsüne,

·         Ticari araç denetimlerinde ise 107 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir.

Bu kapsamda; 

·         Emniyet kemeri denetiminde 2.545 araç, 92 araç sürücüsüne,

·         Motosiklet denetimlerinde 34 araç, 8 araç sürücüsüne,

·         Yolcu taşıyan araç denetiminde 627 araç, 107 araç sürücüsüne,

·         Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 2.120 araç, 22 araç sürücüsüne,

·         Okul Servis araçları denetiminde 157 araç, 7 araç sürücüsüne,

·         Drone ile yapılan Trafik Denetimlerinde 12 araç/sürücüsüne,

·         Alkol denetimlerinde 992 araç kontrol edilmiş, 23 araç sürücüsüne işlem yapılmıştır.

·         Radarlı hız denetiminde ise 186 araca işlem yapılmıştır.

 

     İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Sahasında;

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması için asayiş olayları kapsamında icra edilen devriye faaliyetleri ve müdahale edilen olaylar sonucu;

·       3.300 Gr Kubar Esrar,

·       1 Adet Tabanca,

·       348 Paket Kaçak Sigara,

·       14 Adet 1 litrelik Kaçak İçki,

·       1 Adet Hassas Terazi,

·       57 Adet 9mm Fişek ele geçirilmiş olup, şüpheli şahıslar ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

Ayrıca;

•      Kasten Yaralama, Hakaret ve Tehdit olayları başta olmak üzere meydana gelen (41) asayiş olaylarında (42) şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş,

•      Çeşitli suçlardan aranan (15) şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, (7) hacizli araç yakalanarak yediemin otoparkına teslim edilmiş,

•        27 Ekim 2018 Cumartesi günü 09.00-23.00 saatleri arasında yapılan Huzur Güven Uygulaması (Sahil ve koşu yollarında, spor alanlarında, parklar, bahçeler, internet kafeler, elektronik oyun merkezleri, toplu taşıma alanlarında ve umuma açık yerlerde) kapsamında sorumluluk bölgemizde toplam (203) Jandarma personeli ile yapılan kontroller sonucunda; (3.051) şahıs sorgulanmış ve çeşitli suçlardan aranan (3) şahıs yakalanmış, (1.056) araç kontrol edilmiş ve (51) araç sürücüsüne (8.293 Tl) idari para cezası kesilmiş olup, hacizli yakalamalı olarak aranan (1) araç yakalanmıştır. (Resim 4, 5)

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucu;

a.         25 Ekim 2018 günü saat:00.10 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında şüpheli U.Ç., C.R. ve E.Ö.  isimli şahısların kimlik kontrolleri yapıldığı esnada oturdukları bankın altında yapılan kontrolde 1 adet poşet içerisinde 250 gram.  kubar esrar maddesi ve     5 adet A4 kağıdına sarılı vaziyette içilmeye hazır esrar maddesi ele geçirilmiş olup, şüpheliler ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

b.         26 Ekim 2018 günü saat:16.00 sıralarında,  yapılan istihbarı çalışmalar ve Adli Makamlardan alınan arama kararına istinaden şüpheli   A.Y.B.  isimli şahsa ait ev ve eklentilerinde İl J.K.lığı KOM.Ş.Md.lüğü ve Yomra İlçe J.K.lığı ekiplerince yapılan aramada 3.045 gram esrar maddesi ve 1 adet hassas terazi bulunarak muhafaza altına alınmış olup, şüpheli A.Y.B. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

c.   27 Ekim 2018 günü saat 15.00 sıralarında yapılan yol kontrol faaliyeti sırasında durdurulan WT-712-TW plakalı yolcu minibüsü durdurularak yapılan aramada şüpheli R.T. isimli (Gürcistan Uyruklu) şahsa ait valizler içerisinde 200 paket kaçak sigara ve 6 adet 1 litrelik kaçak alkollü içki ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Şüpheli hakkında sigaralar için (200x14=2.800 TL) alkollü içkiler için ise (6X120=720 TL) idari para cezası uygulanmak üzere düzenlenen evraklar ile alınan numuneler Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığına gönderilmiş olup, şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

ç.         Of-Eskipazar Mahallesinde; 27 Ekim 2018 günü saat 15.00 sıralarında yapılan yol kontrol faaliyeti sırasında durdurulan WT-712-TW plakalı yolcu minibüsü durdurularak yapılan aramada şüpheli M.A. isimli şahsa ait valizler içerisinde 148 paket kaçak sigara ve 8 adet 1 litrelik kaçak alkollü içki ele geçirilmiş olup, şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.     

       Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber