banner240
banner237
banner238

Orhan Çevik Kanunları

PERSONELE UYARI YAPTI

24 Temmuz 2018 tarihli Orhan Çevik imzalı genelgede,  vatandaşla iletişimin sağlıklı yapılmasını istendi. Genelgede ayrıca, eli cebinde dolaşan, ortamlarda uygun olmayan konuşma yapan, sigara içen, resmi olup şapka veya kep takmayan kanunla belirtilen standartlar dışında bıyık ve sakal bırakan, kıyafetlere tadilat yaptırarak aşırı dar, geniş veya kısa giyinen emniyet mensupları hakkında disiplin soruşturması yapılacağını duyurdu.

TRABZON’DA polisin toplumdaki görünüşünün daha hoş olması için bir genelge yayınlandı.

POLİS KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERDİ

Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik,  24 Temmuz 2018 tarihinde bir genelge yayınlayarak teşkilat mensuplarının dikkat etmesi gereken hususları duyurdu. Trabzon’da görevli 2 bin 500 polise duyurulan genelgede, emniyet mensuplarının kılık, kıyafet tavır ve davranışlarında hassasiyet gösterip topluma karşı dış görünüş disiplini açısından örnek olunmasını istedi. Müdür Çevik, görev esnasında ve vatandaşlarını bulundukları ortamda yeme ve içmeye dikkat edilmesi istendi.  Çevik ayrıca, kep veya şapka takmayan hatta yanlarında bulundurmayan emniyet mensupları olduğunun belirlendiği ifade ettiği genelgede, mesleğin vatandaş nezdinde kabul görmesini amaçladıkları için bir genelgeye ihtiyaç duyduğunu anlattı.

GENELGEYE UYMAYANLAR YANDI

Vatandaşla iletişimin sağlıklı yapılmasını istenilen Orhan Çevik imzalı genelgede, eli cebinde dolaşan, ortamlarda uygun olmayan konuşma yapan, sigara içen, kanunla belirtilen standartlar dışında bıyık ve sakal bırakın, kıyafetlere tadilat yaptırarak aşırı dar, geniş veya kısa giyinen emniyet mensupları hakkında disiplin soruşturması yapılacağını duyurdu. Teşkilat mensuplarının vatandaşla iletişimin daha sağlıklı olması için uzmanlar tarafından eğitimden geçirileceğini duyurdu. Genelgede birim amirlerine de seslenen Çevik, personelin takibinin yapılmasını ve mevzuata uymayanlar hakkında disiplin soruşturması yapılmasını istedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber