Eğitim serasına ilk dikimi Kaymakam ve Başkan yaptı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı eğitim serasınaAkçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali CANYüzüncü yılİlkokulu 3 Csınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmeni Selahattin ŞENÇORUH, Müdür yardımcısı Emrullah ŞAHİN ile birlikte, sebzefideleri dikimi yaptı.

Fide dikimini öğrencilere Akçaabat Ziraat Odası MühendisleriVeysel BAKİ ve Alihan Hikmet BAYRAM  tarafından gösterildi.

Ziraat Odası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu “toprak tarım sevgisi” Protokolü kapsamında öğrenciler toprakla buluşuyor da bahçe 9. eğitiminigerçekleştirerek tarımla buluşturduğu öğrenci sayısını 280 e çıkardı.

Akçaabat Kaymakamı Soner ŞENEL öğrencilere açık alan ve sera arsındaki avantajlarından bahsederek bu sera bir evini ihtiyacını çok rahat karşılayabileceğini belirtti. Birlikte dikimini yaptığımız fidelerden bir ay sonra birlikte hasat yapacağız ifadelerini kullandı.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Eyüpoğlu öğrencilere amacımız sizleri tarımsal üretim alanlarına getirerek burada kendi ellerinizledikim yapmanızı sağlamaktır. Bu sayede insan tabiat ilişkisi güçlenecek sizlerin tabiatı sevmesi onu tanımasına bağlıdır, tarımı doğayı ve tarımsal süreçler ile insan tarım arasındaki ilişkiyi kavramanızda sizlere aracı oluyoruz.

Seramızın kurulumunun ilk yılında birkaç sebze çeşidini bir arada dikerek görsel amaçlı da olsa üreticilerimize farklı bitki türlerinde, kültürel işlemler başta olmak üzere, mini eğitimler verebileceğiz. Çok üründen ziyade kaliteli ürünün yüksek fiyattan alıcı bulduğu gerçeğini üreticilerimizle müşahede ederek bitkisel üretim anlayışımızı bu temel üzerinde yoğunlaştıracağız. İfadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber