GELİŞEN VE DEĞİŞEN ŞALPAZARI

İlçedeki yatırım ve projelerini anlatan Başkan Refik Kurukız, ilçede siyaseti kaldırdıklarını belirterek, Şalpazarı Partisi’ni kurduklarını söyledi. Kısıtlı imkanlarla birlik beraberlik içinde başarılı hizmetlere imza atan Başkan Kurukız, Şalpazarı’na bir de Meslek Yüksek Okulu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Başkan Kurukız, ilçede halkla iç içe yaşayarak, halka dokunarak ilçesinde örnek bir belediye başkanı profili çiziyor. Şalpazarı’na hizmet aşkıyla dopdolu olan Başkan Kurukız, ilçede taş üstüne taş koymak için çalışmalarını sürdürüyor.
İLÇEMİZ ESKİDEN KIRGINDI
İlçemiz hak ettiği yatırım ve hizmetleri alamamış kırgın bir ilçe. Bu dönem şükürler olsun ilçemizde iyi mücadele ederek, koşturarak, bakanlıkların, milletvekillerinin desteğini aldık. Hiçbir ayrımcılık yaşamadık. İyi ilişkiler kurarak ilçemize hizmetlerin gelmesini sağladık. İktidara çok teşekkür ediyorum. 2014 yılında Şalpazarı’nın sorunlarını bilen, burada yaşayan, yıllarını vermiş, esnaflık yapan birisi olarak sahaya çıktım, sorunları tek tek anlatarak, mücadele edeceğimi söyledim ve seçimi kazandım. Bir çok konuyu aştık. 
 
GÜVENİ BOŞA ÇIKARAMAYIZ
İnsanımız, Ortaasya’dan günümüze değerlerimizi yaşatmış. Şu anda da örf, anane, giyim, kuşam ve el sanatlarıyla, konuşması, şivesi ve yemekleriyle kendine has bir ilçe. Vatanına, milletine, bayrağına bağlı, devletine saygılı örnek insanlarımız var. Bu insanlara hizmet etmek ibadetlerin en güzeli. 11 bin nüfusumuz var, tek gelir kaynağımız İller Bankasından gelen paylar. Bu paylar dikkate alındığında biz ortalama 170 Bin TL Para ile hizmet etmeye çalışıyoruz. Aylık personel giderimiz 130 Bin TL, yakıt giderimiz 50 Bin TL. Bu kısıtlı imkanlarla yöneticilik yapmak çok zor. Bizim sevgimiz, insanlara saygımız var. Vatandaşımız bize güvendi yetki verdi. Bu güveni boşa çıkarmamak için elimizden geleni yaptık.
 
 
ŞALPAZARI’NA YAKIŞIR  HİZMET BİNASI…
 
1968 yılında belediye olan 11 bin nüfusu ve 30 mahallesi olan bir ilçenin 59 metrekare olan belediye binasının yeterli olmadığını düşündük. Personelimiz zor şartlarda küçük odacıklarda hizmet veriyoruz.  İlçemize bir belediye binası sözümüz vardı. Açılışına hazırlandığımız belediye binamızı tamamlamak üzereyiz. Mevcut Pazar yeri olarak kullandığımız mera vasfı olan arazinin tahsisini belediyemize kazandırdık. 2 katında Pazar yeri ve içerisinde 250 kişilik toplantı salonu olan, Şalpazarı’nın müzesini ve el sanatlarının yapılıp sergileneceği  2 katının da belediye binası olacağı Şalpazarı Belediyesi ve Kültür Merkezini tamamlamak üzereyiz. Şalpazarı’lılara yakışır bir belediye binamızda yakında hemşehrilerimize hizmet edeceğiz.
OKUL DEVREDİLİYOR
Şalpazarı Yüksek Okul binasını bitirdik. Protokolle YÖK’e devredeceğiz. Binamızı ilçemize kazandırdık. İlçeye kazandırdık. 5 bölümle birlikte önümüzdeki yıl hizmete açılacak. Çok koşturduk, emek verdik. Desteği olan herkesten Allah razı olsun.


KREDİSİZ ARAÇ KAZANDIRDIK
Önceki dönemlerde bir tane greyder alınmıştı. O da kredi kullanarak alınmıştı. Balonlarla kurbanlarla açılışı yapılmıştı. Biz bir kuruş kredi kullanmadan ilçemize 9 araç kazandırdık. İkili ilişkilerle bunu kazandırdık.
 
BAŞKANIN MUTLULUĞU 
Şalpazarı ilçemizde baş tacı bayanlarımıza kültür evi oluşturduk. Beni en çok bu projenin tamamlanması mutlu etmiştir. İçinde spor salonu, mescidi, emzirme odası olan mekan. Bayanlarımız oraya gelip rahatlıkla yemeğini yiyor, sporunu yapıyor.
İSTİHDAMA KATKI
İstihdama yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyordu. İlçemizde şu anda 150 kişinin çalıştığı fabrika var. Türk Polisinin ve Kahraman Askerlerimizin şapkası ilçemizde üretiliyor. Bir kardeşimizi çağırdık Geyikli’de kapanan belediye binamızı onlara tahsis ettik. İlçe merkezimizde de kendilerine yer tahsis ederek istihdama katkı sağladık.


DEREYE ASANSÖR
İlçemizi ikiye bölen bir deremiz var. 4 Milyon TL’ye DSİ tarafından ihalesi yapıldı. Projeyi şekillendirip talep ettik. İçerisinde yürüyüş yolları, mevcut binaların mantolamasının yapılarak rengarenk boyanması, parklar bahçeler, derenin güzelleşmesi. Dereye inen merdiven ve asansörler. Şalpazarı artık değişiyor. 
SİS DAĞI’NDA KAYAK TESİSLERİ
Sis Dağı Turizm projemiz var.  Trabzon Bölgemizde ki bütün kurum kuruluşların görüşlerini aldık. Giresun’dan bir talebimiz oldu. Sis Dağı’nda sadece Trabzon’u değil Doğu Karadeniz’i uçuracak bir proje yapacağız. Yazın çim kayağı kışın kar kayağının yapılacağı kayak tesisleri yapılıyor. İçerisinde otel ve bungalov tarzı evler, tatil köyleri olacak. Cami ve dini alanlar olacak. Projemizi yatırımcılara sunacağız. DOKA, DOKAP ve diğer ajanslarla da görüşmelerimizi sürdürüyoruz.  Acısu içinde bir projemiz var. Orada belediyemize ait bir arazimiz var. 25 yataklı bir butik otel yaparak turizm projemiz var. 
BİZ BEŞ KARDAŞIZ BEN AYRI ANADANIM
Biz geldiğimizde bir tane kardeş ilçemiz yoktu. Şu anda 5 tane kardeş ilçemiz var. Sosyal kültürel etkinlikler yapıyoruz, projeler geliştiriyoruz. Sancaktepe Belediyemizle birlikte Osmanoğlu denilen mevkimizde 6.5 dönüm araziyi tahsis ederek proje geliştirdik. Otelimiz, restoranımız, toplantı salonu, düğün salonu, piknik alanı gibi yaşam alanlarımız olacak. Üsküdar Belediyemizle birlikte kültür merkezini hayata geçirdik. Kapadokya Bölgesi olan Ortahisar’la birlikte kültürel kaynaşma içindeyiz. İlçemizde geçen ay bağbozumu festivali düzenledik. İki ilin kucaklaşması buluşması, kültürel anlamda yakınlaşmasını sağladık. Aralık ayında gidip hamsi festivali yapacağız. Biz varız 5 kardaş, ben ayrı anadanım. Bizi kimse gayırmaz, gayırsın yaradanım
USTALIK DÖNEMİNE 
Ben önce ülkem ve milletim anlayışını ilke edinirim. Bayrağımızın gölgesinde insanımızın sevgisiyle güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada kendi ekibimiz ve çekirdek kadromuz var. Onlarla sürekli istişare halindeyiz. Kendi ekibimiz ne derse biz onu yaparız. Bu insanlara hizmet yapmayı Allah nasip etti. Yine nasip ederse yaparız. İlk dönem kalfalık dönemizdi, inşallah ikinci dönem ustalık dönemimiz olacak. Biz, çizgisi olan insanız. Türk Milliyetçisiyiz. Bir yolun yolcusuyuz. Bu anlamda güzel hizmetler yaptık. Cumhur ittifakı ve referandum sürecini çok iyi değerlendirdik. Birlikte hareket ettik. Bir partimiz var. Seçim dönemine girildi. Çizgimizde devam edeceğiz.
GÖNÜLLERİ KAZANDIK
Bu dönem içerisinde 2 kez önemli sel felaketi yaşadık. Bir insanımız hayatını kaybetti. İlk felakette 2 Milyon TL’lik hasarımız vardı. Ekibimizle onun da üstesinden geldik. Kış dönemlerinde yoğun kar yağışları oldu, onlarla uğraştık. 30 mahallenin büzlerini değiştirdik, yollarını yapıyoruz. Halkın teveccühünü kazandık. Gönülleri feth ettik. Elimizden geleni yaptık.
ŞALPAZARI’NA GELSİNLER 
 
Güzel ilçemin güzel insanlarına bir mesajım var. İlçe nüfusumuz 11 bin. Biz Büyükşehir olduktan sonra ki tek gelir kaynağımız nüfustur. Sadece İstanbul’da 100 bine yakın insanımız var. Türkiye ve yurtdışını dikkate aldığımızda ilçemizin nüfusu 200 bini aşıyor. En azından bir 10 bin nüfus daha kattığımızda güzel insanlarımıza daha güzel hizmetler ederiz. Bize destek versinler ki bizde onlara daha iyi hizmet edelim.  BAHATTİN BAŞTÜRK 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber