banner240
banner237
banner238

Genç, Kaçak ve Ruhsatsız Binalar İçin Uyardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Barışına başvurusu süresinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldığını belirten Başkan Genç, yasadan yararlanmak isteyen vatandaşların ivedilikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na internet üzerinden başvuru yapması gerektiğini söyledi.

“HER İKİ YASADAN DA YARARLANABİLİRLER”

Vatandaşların kaçak ve ruhsatsız yapılarla ilgili 6360 sayılı yasadan da yararlanabileceğini belirten Başkan Genç, “İmar Barışı’ndan önce çıkarılan 6360 sayılı yasada plansız alanlardaki yapılaşmalarla ile ilgili düzenlemeler var. Bu durumdaki yapıların sahipleri imar barışına gitmeden 6360 sayılı kanundan yararlanarak binalarına hukuki statü kazandırabilirler. Vatandaşlarımızın kendi tapulu arazisi üzerinde yaptıkları inşaatlar için 6360 sayılı kanundan yararlanmaları daha doğrudur. Bu konuda belediyemize müracaat ederek gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra yapılarına ruhsat alabilerler.” dedi.

“6360 SAYILI YASA İÇİN HİSSEDARLARDAN MUVAFFAKİYET GEREKLİ”

Başkan Genç, 6360 sayılı kanundan vatandaşların faydalanmaları için vatandaşların evlerinin bitmiş olması ve hissedarlardan muvaffakiyet alması gerektiğini belirterek, “Belediyemiz kurulduktan sonra ilk iş olarak muhtarlarımızla toplantı yaptık. Kendilerine tebligat yaptık. Yapı kontrol ekiplerimiz de mahallelerde denetimlerini yaptı. Ve yapı kullanma için yeterli olmayan bina sahiplerine eksiklerini tamamlamaları konusunda telkinlerde bulunduk. Kırsalda hisseli araziler olduğu için, 6360 sayılı yasadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın hissedarlardan muvaffakiyetlerini almaları gerekiyor. 6360 sayılı yasa çerçevesinde 06.12.2012 tarihindeki önceki binalar için hissedarların tamamının muvaffakiyetini alan vatandaşların imar barışana başvurmadan bu yasadan direk faydalanabilirler.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber