“MEB SORULARIMIZA MAKUL, MANTIKLI VE TATMİN EDİCİ CEVAPLAR ÜRETMELİDİR”

Defalarca değişen sınav sistemleri, sınav tarihlerinde yapılan değişiklikler, tercih kılavuzunun ve sınav sonuçlarının açıklanmasının seçim sonrasına ertelenmesi, okullarımızın nitelikli-niteliksiz diye ayrılması gibi hafızalarımızdan silinmeyecek olumsuzluklarla dolu bir yıl yaşadık. Koca bir eğitim yılı belirsizlik, stres ve endişe içinde nefes almaya çalışarak geçti.  Yaşadığımız tüm olumsuzlukların kaynağı MEB’nın  yanlış politika ve uygulamalarıdır.
Bugün MEB’nın  Yıl Sonu Değerlendirme Sınavını yapacağız.  MEB’e sorumluluk alanı ile ilgili; açık, net  sorular yönelteceğiz.  MEB’nın sorulara verdiği ya da veremediği cevaplar ile şeffaf bir şekilde yeterliliğini birlikte göreceğiz.
Soru 1: Kalıcı yaz saati uygulaması ile gece karanlığında eğitime başlamanın Çocuk Sağlığı ve Güvenliği açısından yarattığı  riskleri görmezlikten gelmenizin nedenini nedir?
Soru 2: Dünyada 16 yılda  sınav sistemini 5 defa değiştiren gelişmiş ülkeler hangileridir?
Soru 3: Okulları nitelikli-niteliksiz olarak ikiye ayırmanın bilimsel nedenlerini belirterek beklenilen toplumsal yararı açıklayınız.
Soru 4: Devlet okullarına yeterli bütçe aktarmayarak  özel okullara verdiğiniz teşvikler ile sermaye lehine yaptığınız seçimin nedenlerini açıklayınız.
Soru 5: 2016-2017 Eğitim öğretim yılında 17 Bin TEOG  şampiyonumuz var diyerek övündüğünüz sınav sistemini değiştirerek çocukları perişan etme konusunda gösterdiğiniz sorumsuzluk örneği ile ilgili özeleştirinizi yapınız?
Soru 6: Liselere Geçiş Sistemi ile getirdiğiniz adres ve tercih sınırlamasının yol açacağı eğitim hakkı ihlalini Kamu Hukuku ve  İnsan  Hakları Hukuku açısından gerekçelendirerek açıklayınız.
Soru 7: Adrese dayalı  ve tercih sınırlaması olan çember sistemi ile her öğrencinin tercihler döneminde 9 okul arasından 5 tercih yapacağı ifade ediliyor. Köprübaşı ilçemizde sadece bir adet Çok Programlı Lise bulunmaktadır. İlçe sınırları içinde bulunan Beşköy’de yaşayan bir çocuğun hangi dokuz okul arasından, nasıl 5 tercih yapabileceğini, ulaşım, barınma ve beslenme sorununu nasıl ve hangi kaynakla çözeceğini açıklayınız?
Soru 8: Niteliksiz diye tanımladığınız okullara mahkum ederek düşlerini çaldığınız çocuklarımıza nasıl bir gelecek öngördüğünüzü empati beceresini kullanarak nasıl açıklarsınız?
Soru 9:Sınav sonuçlarını ve tercih kılavuzunu  açıklamayı seçim sonrasına ertelemenizin altında yatan korkunun nedenleriniz açıklayınız?
NOT: HER TÜRLÜ KAYNAK (KÜTÜPHANE, İNTERNET, UZMAN YARDIMI VB.) KULLANIMI SERBESTTİR. CEVAPLARINIZ İÇİN 24 HAZİRAN’A KADAR SÜRENİZ BULUNMAKTADIR.
​Muhammet İKİNCİ
Öğrenci Veli Derneği Şube Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber