banner240
banner237
banner238

"Trabzon Tanıtım Günleri’ Kocaeli’nde

Kocaeli’nde bu yıl ilki yapılacak olan ‘Trabzon Tanıtım Günleri’ yarın start alıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açması planlanan Tanıtım Günleri öncesinde Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Sami Durmuşoğlu, beraberinde Trabzon ve Karadenizliler Dernek başkanları ile Kocaeli ve Trabzon basınıyla bir araya geldi.

300 BİN TRABZONLU VAR

Durmuşoğlu, Kocaeli’nde 300 binin üzerinde Trabzonlu olduğunu ifade ederek, “Kocaeli’de ki Trabzonlu dernek başkanlarımızla bir araya geldik. Trabzon’da ve Ankara’da gitmediğimiz yer kalmadı. Kocaeli’ni ve Trabzon’u ne kadar seven varsa buraya davet ettik. Yarın Kocaeli ve Trabzon’dan gelecek misafirlerimizle tanıtım günlerimizi açacağız. Trabzon’da ki Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, yöresel ürünleri ile burada olacak. Tüm Trabzon Kocaeli’nde olacak. Yarın saat  14.00’de İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu gelip kurdelemizi kesecek” dedi.

TRABZON KÜLTÜRÜ YAŞAYACAK

Durmuşoğlu, Trabzon Kültürünü Kocaeli’nde yaşatacaklarını belirterek, “Biz geçmişte tecrübe kazandık. İstişarelerimizi yaparak orijinal Trabzon’u buraya getiriyoruz. Bütün ürünler Trabzon’dan gelecek. Beton helva dökülecek, keşan yapılacak, kalay yapılacak. Trabzon’un geçmişi burada yaşayacak. Gün boyu kemençe hiç durmadan çalacak. İnşallah herkes Trabzon’un damak tadına, havasına ve kemençesine doyacaktır” diye konuştu.

ÇEVRE İLLERE DE ULAŞTIK

Durmuşoğlu, “Kocaeli haricinde ki çevre illerde ki Trabzonlu hemşehrilerimizle de iletişime geçtik. Onları da organizasyonumuza davet ettik. Hepsi ile de tek tek konuştuk. İnşallah tüm Trabzonlular buraya gelecek” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber