Vali Ustaoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası İle Ticaret Borsası’na İade-i Ziyarette Bulundu.

İlk olarak Ticaret ve Sanayi Odası Özel İpek Yolu Müzesini gezen Vali Ustaoğlu, daha sonra Başkan Suat Hacısalihoğlu ile makamda bir süre görüşerek çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Vali İsmail Ustaoğlu, ”İlimizin kalkınmasında ticaret sektöründe yapılan çalışmalar iş adamlarımızla birlikte değerlendireceğiz. Üretimi ticarete dönüştürmek, ilimizdeki sermayeyi de sanayiye yönlendirmek adına çalışmalarda bulunacağız” dedi.

Trabzon’un, tarihi, kültürel ve ticari yönden çok önemli bir şehir olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu, ”Ticaret ve Sanayi Odası da neredeyse 140 yıldır faaliyetlerini sündürüyor.  Trabzon’un ekonomik dinamizmi, çok eskilere dayanıyor. Önemli ve fonksiyonel bir liman kenti olan Trabzon’u global dünya ile rekabette, istihdamda ileri taşımak için yapılacak çalışmalar ve uluslararası organizasyonları önemsiyoruz. 24 saat hayatın canlı olduğu her alanda kendinden söz ettiren bir şehir olan Trabzon’u elbirliğiyle, ortak akılla geleceğe taşımak konusunda gayret göstereceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda yapılacak her çalışma, her proje, bir evin daha bacasının tütmesi açsından çok önemli. İş adamlarımız bu anlamda çok önemli bir görevi ifa ediyor. Ekonomi dinamik olur ve gelişirse herkes kazançlı çıkar. Şehrin huzur ve güvenine katkı sağlayan en önemli unsur ekonomidir” dedi.

Uluslararası organizasyonların şehir adına büyük bir önem taşıdığını ifade eden Vali Ustaoğlu, “Trabzon’un geleceğe yönelik vizyon projeleri Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılmış. Bu projelerin en kısa sürede hayata geçmesi için el birliğiyle çalışacağız. Bunlar hayal değil, gerçek ve Trabzon’un çok özel vizyon projeleridir” şeklinde konuştu.

Vali Ustaoğlu buradaki ziyaretin ardından Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber