VELİOĞLU DOLU DİZGİN

ÜRÜNÜMÜZÜ KENDİMİZ İŞLEMELİYİZ
Trabzon Ticaret Borsasında borsa başkanı Eyyüp Ergan’la bir süre görüşen Velioğlu, Trabzon’un tarımsal üretiminin Türkiye’de ki toplam üretimin yüzde 1,21 ine tekabül ettiğini belirterek, “Bu oranın artırılmasının yolu tarım ürünlerinin işlenerek katma değerli ürünler haline getirecek tesislerin açılmasından geçiyor. Trabzon fındık ihraç eden bir şehirden artık çıkıp kakao ithal edip çikolata üreten ve ihraç eden bir şehir olmalıdır. Kivi ihraç eden değil, kivi suyu ihraç eden bir şehir olmalıyız. Kendi ürettiğimiz tarımsal ürünleri kendimiz işleyerek katma değer üretemezsek ekonomik açıdan yerimizde sayarız. Bu şekilde de tarımın sadece zahmetini çekeriz. Ancak bu şekilde tarımsal üretim teşvik edilebilir ve şehir ekonomisine katkı sağlanabilir” ifadelerine yer verdi.
ULAŞIMIN ANA PLANI YAPILMALI
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ile trafik ve master planı ile ilgili görüştü. Velioğlu, “Ulaşımın ana planı, yaya, motorsuz araç, motorlu araç, toplu taşıma, deniz yolu, hava yolu, demir yolu, transit geçişler, bazı yerlerde boru hatları geçişleri. Bunların tamamını bir planlama çerçevesinde ele almamız lazım. Ulaşımın ana planını şehrin hızla yapılması lazım. Biz bunların hepsini gelecek öngörülerimiz çerçevesinde planlı işlememiz lazım. Biz şu anki yaptığımız planlarda 50-100 senelik plan yapmalıyız. Planlama çok önemli” dedi.
ÖNCELİK İMAR
İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Aydın’la imar üzerine bir süre görüşen Velioğlu, “Kentin imarında uzun vadeli planlamalar yapmalıyız. İmarda dünya nerede olacak? Türkiye bu dünya içerisinde hangi konumda olacak? Bu öngörülen Türkiye’de Trabzon’un nerede olacağını önce belirlememiz lazım. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çimentoyu imar ve inşaat sektörü oluşturuyor.  Belediye başkanı olmamız durumunda kentin imarını yeniden düzenleyecek çalışmaları ekibimizle birlikte yapacağız. Kentin silüetini ortaya çıkarıp tarihimizi yeniden canlandıracağız. Bunun için de siz inşaat mühendisleri oda başkanımız ve teknik mühendislerle uyum içinde çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ahmet 5 yıl önce

Sonuna kadar destekliyoruz.

Avatar
Ali 5 yıl önce

Hayirli olsun.



Günebakış Trabzon Haber