“Yenilikle Geleceğe”

İnovasyon Konferansına Vali Yücel Yavuz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Başkanı Onur Adıyaman, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim görevlileri ve kamu kurum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Dünya üzerinde her şeyin çok hızlı bir şekilde yeniden şekillendiğini ifade eden Vali Yücel Yavuz “Trabzon Ticaret ve Odamız, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansımız, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz, üniversitemiz ve tabii ki sivil inisiyatif dediğimiz sanayi ve ticaret alanında haklı bir üne sahip firmalarımız Türkiye’ye örnek teşkil edecek çok güzel projelere imza atıyor. Bu yeni bir bakış açısı, vizyonla geleceğe güvenle bakmak için yapılan güzel bir çalışma. Dünya üzerinde her şey ama her şey yeniden şekilleniyor. Bunun farkındayız. Yeniliğe ve gelişmelere açık olmamız gerekiyor. Hayat o kadar hızlı akıyor ki yakalamak zor. Eğer biraz gayret edersek yakalayabiliriz. Trabzon’ da sivil toplum kuruşları ve kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. İnovasyon ve teknoloji ile ilgili Trabzon İl Müdürlüğümüz ve Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında yapılan “Kodlama Eğitimi” projesi adında güzel bir çalışma var. Trabzon’da “Kodlayap” projesiyle il genelinde seçilen 152 öğrencimiz çok yoğun bir eğitim alıyorlar. Ayrıca Teknokent’te yapılan çalışmaların neticesi alındığında Trabzon ve bölge olarak çok güzel işlere imza atılacağını göreceğiz. Endüstri Bölgesi olarak tanımlanan Cumhurbaşkanımızın da çok önem verdiği Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi olarak tanımlanan bölgede inovasyon ve yenilikle ilgili muazzam bir yatırımın başladığını biliyoruz. Burada 2 bin 772 dönümlük bir dolgu alanı yapılacak. Orada tamamen teknolojik yatırımlar öncelikli kılınarak yerli ve yabancı firmalar yer almak için sıraya girmiş durumda. Bunlar güzel ama çok güzel işler. Geleceğe emin adımlarla ve güvenle bakıyoruz. Bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Geleceğe emin adımlarla yürümek için bilimsel çalışmalara ve teknolojik gelişmelere açık olunması gerektiğini belirten Vali Yavuz “Ülkemiz yeni bir yönetim modeline kavuştu. Bunu fiiliyata koydu. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Cumhurbaşkanlığı yönetim modelinde bambaşka bir idari mekanizma ve yönetim anlayışıyla, günümüze uygun ve geleceğimize yönelik yapılan çalışmaları hızlandırıcı ve kolaylaştırıcı bir model öngörüldü. Bunu hayata geçirdik. Şimdi tüm tarafların bu yönetim modeline katkı ve destek vermesi zamanıdır. Bilimsel çalışmalar, teknolojik gelişmeleri yakalamak için her alanda hayata dokunan projeler yapmalıyız. Çünkü dünya rekabet ortamında çok büyük bir yarış var. Eğer bu yarışa ayak uyduramazsak yönetiliriz. Üzerimizde değişik tahakkümler ve projeler uygulanır. Sonuçta terörle mücadele de 40 yılı aşkın süre yaşanılan sıkıntıları, 15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe girişimindeki travmayı biliyoruz. Ama bütün bunlara rağmen 80 milyon nüfusumuz, muazzam bir iş gücü kapasitemiz, yer altı ve yerüstü zenginliğimiz ve milli ve manevi değerlerimiz ile biz geleceğe güvenli ve hızlı adımlarla ilerlemek için gayretimiz en üst seviyeye çıkarmış bir haldeyiz. Özgüvenimiz tam.

Her türlü gelişmelere açık olduğumuzu dünyaya duyurduk. Gençlerimiz buna adapte olmuş durumda, üniversitelerimiz ,akademik çevreler gelişmelere açık bir şekilde el birliğiyle her şeye hazır. 2023 yılında milli gelir seviyemizi, gelişmişliğimizi Türk insanına hak ettiği seviyeye getirmek için elimizden geleni yapacağız. “ şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber