banner240
banner237
banner238

11 TEMMUZ DÜNYA NÜFUS GÜNÜ

Yanlış eğitim politikaları ve plansızlığın neticesinde İşsizliğin zirveye çıktığı, diplomalı gençlerimizin üretkenlikten uzak bırakıldığı günümüzde genç nüfusumuz ile övünemeyiz. Fabrikaları kapatılan, üniversitelerde bilim yapılması engellenen, düşünmeyen üretmeyen bir toplum yaratan AKP iktidarında gençliğimiz ne yazık ki karamsarlığın zirvesine taşınmıştır.

Hakça ve adaletli bir gelir dağılımının olmadığı ülkemizde zengin daha zengin, fakir daha fakir olmuş, ekonomide de karşılık bulan yandaş uygulaması sadece bir kesimi feraha ulaştırırken çoğunluk yoksulluğa mahkum edilmiştir. Toplumsal kalkınma ve hakça bölüşüm yerine yandaş kalkındırma ekonomisi uygulanmıştır.

Ailelerin çocuk sayısına karışan AKP iktidarı bu çocukları yanlış eğitim politikaları ile işsizliğe ve eğitimsizliğe mahkum bırakmıştır. Mesele sadece nüfusu arttırmak değil o nüfusun eğitim ve iş gibi gereksinimlerinin karşılayabilmektir. Ülkede yaşayan tüm vatandaşlara eşitliği ve adaleti sağlayabilmektir. Eğitimde, işte, üretimde, gelir dağılımında ve ne varsa a’dan z’ye adalet ve fırsat eşitliğini sağlayabilmektir.

GÜZİDE UZUN

CHP TRABZON İL BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber