ABD Şirketlerine Trabzon’a Teknoloji Yatırımı Daveti

Başkan Hacısalihoğlu, Ar-Ge, inovasyon, orta ve ileri teknoloji üretimi konusunda merkez yapmayı planladıkları Trabzon’a ABD şirketlerini davet etti. Kosnett, büyükelçiliğin ilgili birimine bu konuda çalışma yapma talimatı vereceğini söyledi.

“TRABZON HİNTERLANDININ EN GÜVENLİ YATIRIM YERİ”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un tarihi geçmişi hakkında bilgi verdikten sonra, şu ifadeleri kullandı:

“Trabzon tarih boyunca ticaret merkezi olarak en önemli noktalardan biri olmuş. Aynı zamanda bölgesinin en önemli lojistik merkezi. İran, Kafkaslar, Türki Cumhuriyetler ve Rusya’nın büyük bir bölümünü kapsayan hatta Afganistan’a kadar uzanan geniş bir hinterlanda sahibiz. Bu hinterland kapsamındaki ülkelerin içinde bulunduğu siyasi ve başka sıkıntılar Trabzon’a büyük avantaj sağlıyor. Trabzon, bu geniş hinterlandın en güvenli yatırım yeri konumunda. Ticaret hacmimiz her yıl yüzde 15 – 20 oranında büyüyor.”

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’u orta ve ileri teknoloji yatırım merkezi olarak planladıklarını da vurgulayarak şunları söyledi:

“Yatırım Adası, İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi başta olmak üzere yürüttüğümüz projelerle Trabzon’da katma değeri fazla orta ve yüksek teknoloji yatırımlarını hayata geçirmek istiyoruz. Özellikle başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere yabancı yatırımcıları buraya çekmeyi amaçlıyoruz. Trabzon’da yatırım yapmanın birçok faydası var. Geniş bir coğrafyaya kolayca deniz ve havayoluyla ulaşılabilir.  ABD’li yatırımcıları şehrimize bekliyoruz. Trabzon’daki Ar-Ge ve inovasyon temelli yatırımlar konusunda sizlerin aracılığıyla Amerikan şirketlerine tanıtım faaliyetleri de yapabiliriz.”

Başkan Hacısalihoğlu, ayrıca başta kültür, tarih, sağlık ve kongre turizmi olmak üzere ABD’li turistleri de bölgeye beklediklerini dile getirdi.

“YATIRIM İÇİN İLETİŞİM KANALLARINI AÇIK TUTMALIYIZ”

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett ise TTSO’nun yürüttüğü önemli projeleri takdir ettiğini vurgulayarak, “Vizyonunuz ve yaptığınız işler çok doğru. Bu nedenle sizi tebrik ediyorum. Özellikle sağlık turizmi vizyonu çok önemli. ABD piyasası bu konuda çok açık ve sağlık hizmeti almak için yurt dışına çıkan insan sayısı artıyor. 30 yıldır Türkiye ABD ilişkileri üzerine çalışıyorum ve bölgede görev yapıyorum. Bu sürede çok meseleler oldu ama aşıldı. Önemli olan iletişim kanallarını açık tutmak. İki ülke başkanları da bu konuda istekli. Siyasi konuları çözdüğümüzde ekonomik anlamda daha iyi işler yapacağız. Bu konuda iyimserim” dedi.

Kosnett, Büyükelçiliğin ticari ve ekonomik birimlerindeki görevlilere, özellikle bölgedeki teknoloji ve turizm yatırımlarına yönelik TTSO ile ortak çalışma yapma talimatı vereceğini de sözlerine ekledi.

TTSO ÖZEL İPEKYOLU MÜZESİ’Nİ GEZDİ

TTSO başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett ziyaretin anısına birbirlerine plaket takdim etti. Kosnett, daha sonra TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de gezerek, tarihi eserler hakkında bilgi aldı ve müze şeref defterini imzaladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber