Türk ve Arap işadamları Ordu’da buluştu

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bölge illerinin vali ve belediye başkanları, 14 Arap ülkesinden işadamları, bürokratlar ve Türk iş dünyası temsilcileri katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, zirvede yaptığı konuşmada, "2018 yılı için biz başta, 38 milyon turist olarak tahmin ediyorduk, şimdi çok şükür 40 milyona çıkacağını görüyoruz. 2018 yılı içerisinde 40 milyon turist gelecek ve turizm gelirimizin de 32 milyar dolar seviyesine çıkmasını ümit ediyoruz" dedi.

Kurtulmuş, turizmin Türkiye için stratejik öncelikli sektörlerden biri olduğunun altını çizerek şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından birisi cari açıktır. Türkiye her alanda gelişmesini sürdürürken bu cari açık sorununu giderebilmek bakımından stratejik bir sektör olarak tanımladığımız sektörlerin başında turizm sektörü geliyor. Maalesef etrafımızdaki birtakım olaylar, siyasi gerilimler, Suriye’deki çatışmalar, Türkiye'nin terörle mücadelesi gibi bütün bu sorunlarla birlikte 2015 ve 2016'da turizm sektörümüz dibe vurmuştu. Çok şükür 2017'de büyük bir geri dönüş oldu. 2017'de Türkiye turizmi 26,5 milyar dolarlık ekonomik getirisi ve 32 milyon turist kapasitesi ile gerçekten turizmde yeniden dünyada rekabet edebilen ülkelerden birisi haline geldi. 2018 yılı için biz başta, 38 milyon turist olarak tahmin ediyorduk, şimdi çok şükür 40 milyona çıkacağını görüyoruz. 2018 yılı içerisinde 40 milyon turist gelecek ve turizm gelirimizin de 32 milyar dolar seviyesine çıkmasını ümit ediyoruz.”

GECELEME SAYISI YÜZDE 22 ARTTI

Kurtulmuş, sektörün ilk üç aylık performansı hakkında ise "Yılın ilk üç ayında, geçtiğimiz yılın ilk üç ayına kıyasla 5,1 milyon turist Türkiye'yi ziyaret etti. Yaklaşık 4,4 milyar dolarlık turizm geliri elde ettik. Bu, geçtiğimiz yıla göre

yüzde 35'lik artış demektir. Geceleme sayısında da yaklaşık 25,8 milyonluk geceleme ile bir önceki yıla göre Türkiye yüzde 22 gelişme kaydetti" diye konuştu.

Sadece deniz, kum turizmi değil, tarih, kültür, inanç, spor, sağlık turizmi ve buna bağlı olarak yaşlı bakım turizmi, Karadeniz Bölgesinde de yayla turizmi gibi bütün turizm alanlarında Türkiye'nin yeni ürünler üreteceğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Turistin, bir ülkeye gittiği zaman görmek istediği her şey Türkiye'de var. Onun için buraya gelen turistler, bir daha gelmek istiyorlar” dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, geçen yıl Rize’de ilki düzenlenen MENA Zirvesi’nin bu yıl Ordu’da turizm ve iş dünyası temsilcilerini buluşturduğunu belirterek, “MENA, Karadeniz ve Körfez ülkeleri arasında önemli bağlar kuran bir organizasyon. Arap ve Türk işadamları, turizm acenteleri bir araya gelecek. Bu toplantıdan çok güzel işbirlikleri çıkmasını umuyoruz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber