banner240
banner237
banner238

Türkiye-İran ilişkileri

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye - İran ilişkilerinin daha iyi seviyeye gelmesini umduklarını belirterek, “İki taraf da işbirliğinin geliştirilmesi konusunda çok istekli” dedi. 

BAŞKONSOLOSTAN ZİYARET 

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ziyarette, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra İran’ın Türkiye ve Trabzon ile ticaretinin geliştirilmesi için karşılıklı işbirliği imkânları değerlendirildi. Başkonsolos Kondori, komşu iki ülke olarak çok daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı. 

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, İran’la çeşitli fuarlara katılım, iş dünyası tanıtım gezileri ve toplantılar vasıtasıyla işbirliği imkânlarının artarak devam edeceğine inandığını belirterek, “İki taraf da işbirliğinin geliştirilmesi konusunda çok istekli. Gümrük sorunları da gün geçtikçe azalıyor ve minimum seviyeye indiriliyor. Gelecekte Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin daha iyi ileri seviyeye geleceğini umuyoruz ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Kondori, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerine, yeni görev dönemlerinde de başarılar diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber