“ZEYTİN DALI OPERASYONU” İNSANLIĞA HUZUR OLMAKTADIR.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin AFRİN’ e yaptığı “ ZEYTİN DALI” operasyonu insanlığa huzuru getirecektir. Bölücü terör, dış destekçileri de yanına alarak, Türk milletine ve Ortadoğu’da masum, savunmasız insanlara uyguladığı alçaklığı ile İnsanlığın başına bela olmaktadır. Ekonomiye de zarar vermekte sınır tanımayan terör, uygar devlet olma varlığının gereklerine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kararlığı sonucu hüsrana uğramaktadır.  

     Terör hüsrana uğrarken, Türkiye’nin kararlı tutumuna Musul ve Kerkük’te yapılan sözde referandumda olduğu gibi, içerideki aydın ve bazı STK’lar aman ha ! diyerek korku vererek TV’lerden yaptıkları değerlendirmeleri hafızalarımızdadır.  Yine bu sözde aydınlar aman ha! ABD ne der diyerek. Bu gün TSK’nin operasyonunun durdurulması için çağrı yapan gayrı ciddi açıklamalarıyla yine görmekteyiz. Terör örgütlerinin koruyucusu olduğu görülen ABD’nin Başkanı, Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini ve sınırlı operasyon yapmamızı isteyerek utanma duygusunu kaybetmiştir. Gittiği her yerde işbirliği yapıtlıklarıyla mazlum insanlara gözyaşı vermekten öteye hiçbir şey vaat etmeyen Trump, Türkiye Cumhuriyetini diğer emir verdikleriyle karıştırdığını anlamaya başlamıştır. 

   Türkiye’nin Avrupa birliğine dâhil birçok uluslararası kuruluşlara katılmasında, PKK sorunu var diye engeller çıkartmış olanlar Ülkedeki iç barışı tehdit eden ve ülkeyi bölünmenin eşiğine getiren en uzun ve çalkantılı dönemden geçildiğine kamuoyunun dikkatlerini çekmekteyiz. 

   TÜRKAV buradan sormaktadır. Bu alçaklıklar içinde olan sözde aydınlar ve bazı STK’lar, “siz kime hizmet etmektesiniz” AFRİN’e yapılan operasyonunun durdurulmasını çeşitli bahanelerle istemek yerine, Türkiye’nin sınır güvenliğini ihlal eden teröre ve ona destek olan efendilerine neden tepki duymamaktasınız? 

   Anadolu coğrafyasına sıkıştırılmaya çalışılan Türkiye’nin, Çörçil’in deyimiyle 35 okkanın üstüne çıkmaması düşünülmüş olduğu bilinmektedir. Bazı batı Ülkeleri Türkiye’nin silah satın almasını durdurma kararı almaları gibi çok zor bir dönemden geçilse de, Türk milleti bu belayı bağımsızlık ve milli dayanışma ülküsüyle aşacaktır.

   Değerli Basın Mensupları

Bakın, daha objektif bakmanız için kısaca Büyük Devlet geleneğine sahip Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uygulamasını sizlerle paylaşarak, hatırlatıyoruz  

   Nedir o

   Türkiye’nin büyük heyecanla Türk ve dünya kamuoyuna duyurduğu Güney Doğu Anadolu projesi, yani GAP projesini başlatmış olduğu yıllarda batının desteğiyle de Suriye ve Irak olumlu yaklaşmaktan kaçınmıştı. Bu proje daha sonra Türkiye’nin komşularıyla yeni bir sorun sahası olarak ortaya çıkacaktı. Diye ortada olan anlayışları olmuştu.

   Hâlbuki GAP, insanların kalkınmasında bu bölgede çok önemli bir yatırım olarak ABD ve batı tarafından bilinmesine rağmen görülmemiştir. Bölgenin hızlı kalkınmasında 14’ü Fırat üzerinde olmak üzere 22 baraj, ve 11’ i Fırat üzerinde olmak üzere 19 hidroelektrik santralı, ayrıca 30’ u sulama sisteminde inşa edilecek ara depolama, biri yükleme havuzu olmak üzere 47 depolama tesisi, sulama tesisleri için 86 pompa istasyonunun yapımını kapsayan GAP, Türkiye’nin görkemli bir entegre projesi idi. Bu projeye Suriye ve Irak olumlu yaklaşmaktan uzak olmuştur.   

   Suriye’nin pkk terörüne kapılarını açtığı yıllara bakıldığında bu coğrafyada Türkiye’nin sınırlarındaki ciddiyetsiz komşu ülkelerin durumları Türkiye’yi rahat bırakmamıştır. 

   Teröre destek olanların samimiyetsizlikleri görülmüştür. Türkiye’nin Afrin operasyonunda başarısına karşı ABD’nin istekleri samimiyetsizdir. Terörle bu bölgede hedeflerine gitme arzusudur ve Piyonlarını sahaya sürmüştür. ABD, dünya kamuoyunun önünde bu anlayışlarının altında kalacaktır. Dışarıda ayni terör örgütlerinin varlığıyla devam eden pkk, milyarlarca dolar Türkiye’ ye ilave kaynak harcattırmıştır. 

   Kamu görevlilerini, Mehmetçiklerimizi şehit etmiş ve savunmasız insanları katlederek yaşadıkları bölgelerinden uzaklaştırmıştır. Suriye’den kaçan ve ülkemize sığınan çocukların sokaklardaki görüntüleri Türk Milletinin vicdanında acı vermektedir. Vicdan sahibi olmayan başta ABD bu uygulamalardan rahatsız olmamaktadır.

   Türkiye bu çıkmazların üstesinden gelecek tarih ve asıl bir millet olmanın şuuruna sahiptir. Ancak, içerideki bu sözde aydın ve dış destekçilerin piyonları tarih önünde alçaklıklarıyla yerini alacaktır.   

   Türkiye’yi içine alan coğrafyada Kafkaslarda, Balkanlar ve Ortadoğu’daki meydana gelen olaylar konusu itibariyle, Türkiye ile Suriye ‘ye etkileri üzerinde durulması önemini korumaktadır. ABD’nin Türkiye karşı tutumu, Beyaz saray ile pentagon arasındaki tutarsızlıklarıyla bulunmaktadır. ABD’ nin, Trump’la Ortadoğu’daki bilinmezliklerini gören Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu bölgeye yaptığı operasyonla, barışı ve güveni sağlayacaktır. 

    TÜRKAV Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonunu destekleyerek başarı olmasına yürekten inanmaktadır. 

   TÜRKAV, Ordumuzun zaferle sonuç alması duasıyla başarılar dilemektedir.

   Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Terörle özellikle bu bölgede hedef elde etmek isteyenlerin sonuca ulaşamayacaklarını Zeytin dalı operasyonu bir kez daha göstermektedir. Terörün destekçilerinin tarihten günümüze Türk Devletinin teröre prim vermeyeceğinin anlatılması bakımından da önemli olmaktadır. Ortadoğu’yu kendi arzularına yönelik düzenlemek arzusunda olan emperyalistlere Biz buna müsaade etmeyiz diyen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin TSK, eşkıyaya karşı haşmetiyle Afrin’dedir. Masum ve mazlum insanların güvencesi olmak varlığıyla, şevkatıyla Afrin’ dedir.

   Nasıl ki Selçuklu, Anadolu Selçuklundan günümüze başarılarla dolu geçmişi bulunan Mehmetçiklerimiz Allah’ın izniyle de galip gelecektir.  Anadolu’yu vatan edinen idealizm yeniden dirilişe ve şahlanışa geçmiştir.

    TSK ‘nin, Afrin’de ve hemen arkasından Münbiç’ teki başarılarını emperyalistlerin Ortadoğu’daki oyunlarına son verilmesi bakımından önemli görüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerini Milletin hizmetinde olan Kamu Çalışanlarının temsili olan TÜRKAV olarak destekliyoruz.              

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber