AKÇAABAT’TA SERTİFİKALI İSTİRİDYE MANTAR EĞİTİMİ BAŞLADI

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü ortak girişimi ile Akçaabat Ziraat Odası Eğitim salonunda 50 kursiyer ile Sertifikalı istiridye mantar yetiştiriciliği kursu açıldı.

Kursun açılış programına katılan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Başta Ziraat Odamız olmak üzere iş birliği içerisinde olarak bu kursun açılmasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Mantar yetiştiriciliği bölgemize uygun ve başka bir iş yaparken ek olarak rahatlıkla yapılabilir. Kursa üretmek için ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu ise “İlçemizin mikroklima iklime sahip olması yapılabilecek olan tüm üretimlerde bizlere büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bu manada istiridye mantarı yetiştiriciliği ekonomik yatırımın ve arazi ihtiyacının az olmaması, ilçemizde rahatlıkla yapılabileceğini göstermektedir.” dedi.

Kursun Açılış programına Başkan Türkmen’in yanı sıra Trabzon Tarım ve Orman Müdür Vekili Süleyman Boz, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, İlçe Tarım Orman Müdürü İbrahim Nezir,  Akçaabat Halk Eğitim Müdürü Mustafa Türkoğlu, katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber