banner240
banner237
banner238

Avrasya Üniversitesi 5. Yılda 2000 mezun verdi

Hayri Gür Spor salonunda gerçekleştirilen 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, iş adamı Turgut Aydın, protokol üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Açılış törenlerinde konuşan Rektör Prof. Dr. Kenan İnan genç bir üniversite olan Avrasya Üniversitesinin 5. yıl mezuniyet törenini gerçekleştirirken 10 bin öğrenciye ulaştığını ifade etti. Üç ayrı kampüste eğitim ve öğretim veren üniversitenin fiziki koşullarını oldukça iyi duruma getirdiğini kaydetti. Trabzon ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayan bir üniversite olduklarını vurgulayarak, “Önümüzdeki günlerde 300’e yaklaşan akademik kadrosu ile Avrasya Üniversite araştırma ve geliştirme alanında bölgeye ve ülkeye katkı sunan çalışmalarını artıracaktır. ”dedi.

Avrasya Üniversitesinin kuruluşuna katkı veren isimlere vefa borcu olduğunu ifade eden Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız 2011-2012 yılında 218 öğrenci ile kapılarını eğitim öğretime açtıklarını hatırlatarak bugün düzenlenen 5. yıl mezuniyet töreninde 2 bin öğrenci mezun ettiklerini ifade etti.  Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmekle çok doğru bir karar vermiş olduğunu dile getiren Mütevelli Heyet başkanı Yıldız, kendisinin de Avrasya Üniversitesi ile gençlere yatırım yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Atatürk’ün çok zor şartlarda ülkeyi aydınlığa kavuşturduğunu ve bu mücadeleyi yürütürken söylediği “Ya istiklal ya ölüm” sözünü anımsatarak, bugünde ülkemize karşı girişilen hain planlarında Cumhurbaşkanımızın birlik ve beraberliği ile aşılacağını aktardı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz kendisinin de bundan 30 yıl önce üniversite mezuniyet coşkusunu yaşadığını anımsattığı konuşmasında öğrencilere bundan sonraki hayatlarında büyükler olarak nasihat söyle görevleri olduklarını vurguladı. Vali Yavuz mezun olan öğrencileri tebrik ederek  "Sizler geleceğimizin teminatısınız. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. Vali Yavuz “ Öncelikle gerçek hayatın bundan sonra başladığını ve başarılı olmak için, hayallere ulaşmak için çalışmak gerekiyor. Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti 2023 yılında 100. yıldönümü kutlanacaktır. Türkiye’nin dünyanın 10. büyük ekonomisi hedefimiz inşallah sizlerin de katkılarıyla cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde gerçekleşecektir.” şeklinde konuştu.

İş adamı Turgut Aydın’da Avrasya Üniversitesi’nin 5. Mezuniyet töreninde öğrencileri selamlayarak bugün kendine bağlı şirketlerde toplam 52 bin kişinin çalıştığını anımsattı. Aydın, “ Başarılı olmak için çalışmak gerekiyor. Çalışırsanız, inançla çalışırsanız sizlerde başarılı olacaksınız.” dedi.

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 1.'Sİ ALEYNA ÖZTÜRK

Avrasya Üniversitesinin 2017-2018 eğitim öğretim döneminde birinci olan lisans, doktora öğrencileri okul kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu plakayı çaktılar. Ardından üniversitenin fakülte ve bölümlerini derece ile bitiren ilk üç öğrencilere plaketleri takdim edildi. Mezun olan bütün öğrenciler diplomalarını fakülte ve bölüm akademisyenlerinden aldılar.  Bu yıl mezun olan engelli öğrenciler ve aileleri de bu başarılarından ötürü ödüllendirildi. Mezuniyet törenine Acaristan Halk Dansları Topluluğu katılarak yaptıkları gösterilerle törene renk kattılar. Törenin sonunda bütün öğrenciler kep fırlatarak üniversiteden mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Avrasya Üniversitesi 1.’likle bitiren Aleyna Öztürk'e diplomasını verdi, onu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.  Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu da Üniversiteden bu yıl başarıyla mezun olan Tuğçe Sinem Çalış’a diplomasını, babası Ruhi Çalış’a ise plaket takdiminde bulundu.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU

Mütevelli Heyet Üyesi ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Avrasya Üniversitesinin kuruluşuna ticaret ve sanayi odası olarak büyük destek sağladıklarını anımsatarak kısa sürede ülkemizin başarılı vakıf üniversiteleri arasına girmeyi başardığını dile getirdi. Üniversitenin bölgemizin ve ülkemizin gururu olduğunu ifade etti. Hacısalihoğlu, “Bugün 2000 üniversite öğrencisi mezun eden Avrasya Üniversitesi’ni büyüten ve geliştiren başta Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız yanı sıra mütevelli heyet üyelerimiz ile katkıda bulunan herkese şükranlarımızı iletiyoruz. ”dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber