AVRASYA’NIN MUHTEŞEM MEZUNİYET TÖRENİ

AVRASYA’NIN MUHTEŞEM MEZUNİYET TÖRE

Avrasya Üniversitesi, ön lisansta 5. Lisansta 4. mezuniyet coşkusunu yaşadı. Hayri Gür Spor salonunda gerçekleşen mezuniyet töreninde 2 bine yakın öğrenci kep attı. Törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, İş adamı Turgut Aydın, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

EN BÜYÜK SALON AVRASYA’YA DAR GELDİ

Trabzon ve bölgenin en büyük kapalı spor salonu olan Hayri Gür Spor Salonunda gerçekleşen törene 2 bini öğrenci olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Avrasya Üniversitesinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı dönem birincisi ise İç Mimarlık ve Çevre tasarımı Bölümünden Aleyna Öztürk oldu. Öztürk eğitim sürecinde Avrasya Üniversitesinin kendisine kazandırdıklarını anlatarak, “Bugün tüm arkadaşlar oldukça uzun ve emek dolu 4 yılı arkamızda bırakarak meslek diplomalarımızı almak üzere burada bulunuyoruz. Bunun gururunu ve mutluluğunu yaşarken meslekî sorumluluklarımızın da bilincindeyiz. Bizler Avrasya Üniversitesinde yaşadığımızı eğitim sürecinde pozitif bilimler temelinde iyi ve kötüyü ayırt etmeyi, vatana, millete saygılı vatandaşlar olmayı, bunların hepsiyle birlikte iyi birer birey olmayı öğrendik. Bu süreç boyunca bir iç mimar olarak öğrendiğim her şey için ilk olarak başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, ardından kurucu başkanımız Sayın Ömer Yıldız’a ve rektörümüze ve üzerimizde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İNAN; ÜLKEMİZİN YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNE KATKI VERİYORUZ

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan törendeki konuşmasında şu cümlelere yer verdi. “Üniversitemiz, Trabzon’un ikinci ve tek vakıf üniversitesi olarak 2010 yılından itibaren faaliyette bulunmaktadır. Üniversitemiz, potansiyeliyle birlikte şehrimize, bölgemize ve ülkemizin yetişmiş insan gücüne büyük katkıda bulunmaktadır. Üniversitemiz şehir hayatına katkıda bulunurken yaptığı akademik, idarî personel istihdamı ile de ülkemiz için ayrı bir değere sahiptir. 4 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu bu akademik birimlerde 35 bölüm, 37 programda lisans, üç enstitüde yüksek lisans ve doktora programı ile eğitim öğretim faaliyetlerini yürütüyor. Mevcut bölüm ve programlarımıza önümüzdeki dönemde yeni bölüm ve programlar eklemeyi düşünüyoruz. Sevgili öğrencilerimiz, üniversitemizde geçirmiş olduğunuz eğitim dönemlerinden başarıyla tamamlayarak diploma almaya hak kazandınız. Mezuniyetiniz sizler, aileleriniz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bundan sonra hayatınıza yeni bir sayfada devam edeceksiniz. Ancak eğitim ve öğretim hayat boyu devam eden bir süreçtir’’.

ÖMER YILDIZ; BUGÜN 2000 MEZUN VERMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise beşinci mezuniyet töreninde 2 bin mezun vermenin gururunu yaşadığını belirterek “2017-2018 mezuniyet törenimizin öncelikle ülkemiz, velilerimiz, öğrencilerimiz ve Avrasya Üniversitesi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 2011-2012 eğitim öğretim döneminde 218 öğrenciyle başladığımız bu eğitim yolculuğunda bugün 2000 öğrenci mezun etmenin mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de heyecanlı olduğumu ifade etmek istiyorum.

YILDIZ; SİZİNLE GURUR DUYUYORUM

Atatürk’ün ismi zikredildiği zaman öğrencilerimizin heyecanı beni çok duygulandırdı. Sizinle gurur duyuyorum. Çok doğru bir iş yaptığıma bir kere daha inanıyorum.Türkiye’nin geleceği sizlere emanet edildiği zaman sizlerin bu memleketi en iyi şekilde idare edeceğinize yürekten inanıyorum. Bu üniversitenin kuruluşunda emeği geçen dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Bu üniversite var olduğu sürece bu teşekkürümü her zaman söyleyeceğim. Kuruluşumuzda emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Yomra Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu’na, her zaman yanımızda olan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’mız Suat Hacısalihoğlu’na teşekkür ediyorum. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç ve çok değerli hocalarıma, idarî personelimize teşekkür ediyorum. Sayın velilerimiz, bugün inanıyorum ki sizden aldığımız emanetlerinizi en iyi şekilde yetiştirdik ve sizlere teslim ediyoruz. Bizden aldığınız emanetlerinize en iyi şekilde bakmanızı istiyorum.”

GÜMRÜKÇÜOĞLU; SAYIN ÖMER YILDIZ, İYİ Kİ VARSINIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da törende kürsüye çıktı. Gümrükçüoğlu, geleceğimiz olan gençlerimize, onlara büyük emek veren öğretim üyelerimize ve anne, baba yakınlarına şunu paylaşmak istiyorum, Sayın Ömer Yıldız bizzat tanıdığım çok önemli bir eğitim gönüllüsüdür. O sevda ile bütün öğrencilerimize her zaman sahip çıktığını ve dolayısıyla da bir vakıf üniversitesinin neleri başarabileceğini her zaman kanıtladığını paylaşmak isterim. Hem ülkemiz, hem bilim ve teknolojimiz , hem geleceğimiz, hem de Trabzon şehrimiz ve bütün Trabzon halkı adına huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum.Sayın Ömer Yıldız iyi ki varsınız.

VALİ YAVUZ: HEPİNİZİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise mezun olan öğrencilerin heyecanına ortak olduğunu belirterek “Bundan 30 yıl önce ben de bu sıralarda oturuyordum. Belki de hayatınızın en önemli evresi 4 yıllık üniversite hayatınızdır. Hayatınızın en eğlenceli ve en anlamlı dönemini bitirmenin gururunu yaşadığınızı hissediyoruz. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Sizleri burada görmekten gurur duyan ailelerinizin emeklerinin boşa gitmediğini ve sizlere güvenmeleri sonucunda bu güzel tabloyu onlara yaşattığınızı görmenin sevincini yaşıyoruz. Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Bu salondan çıkınca yavaş yavaş hayatın yükünü hissetmeye başlayacaksınız. Hiç endişe etmenize gerek yok. Çünkü siz bu milletin evlatlarısınız, millî ve manevi değerlerle bezenmiş tarihiyle gurur duyan bir nesilsiniz. Aldığınız eğitime, aldığınız değerlere güvenin. Ülkemizin değerlerine sahip çıkmayı unutmayınız ve geleceğinize güvenerek emin adımlarla ilerleyiniz.” şeklinde konuştu.

Avrasya Üniversitesi lisans birincisi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünden Aleyna Öztürk ve ön lisans birincisi Odyometri Bölümünden Gamze Çat okul kütüğüne isimlerini çaktılar. Üniversitenin Fakülte, Yüksekokul, meslek yüksekokulu bölüm ve programlarını derece ile bitiren öğrencilere plaket takdim edildi.

FEDAKARLIK VE BAŞARI BELGELERİ TÖRENE DAHA DA ANLAM KATTI

Avrasya Üniversitesi en fedakar velileri de unutmadı. Engelli öğrencilerini her gün okuluna getiren ders saatleri boyunca üniversite de  çocuklarını bekleyen velilere fedakarlık belgesi verildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde ülke gündeminde yer alan Avrasya Üniversitesi’nin ‘’Elektromanyetik fırlatıcılı tank’’ projesini geliştiren Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Emre Çelik ve Abdullah Bahadır’a başarı belgesi verildi.

Mezuniyet töreninin özel konukları da vardı. Memorial Hastanesi ve A101 marketler zincirinin en büyük ortağı olan Trabzonlu iş adamı Turgut Aydın mezuniyet töreninde yer aldı.

Avrasya Üniversitesi 5. Mezuniyet töreninde Batum’dan gelen Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet  Halk Dansları Topluluğu  sahne alarak törene renk kattı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber