Doğa Koleji Öğrenci Meclis üyeleri Ticaret Borsası'nda
Lise çağındaki öğrencilerin temel düzeyde işletme ve yönetim vizyonuna sahip olmalarını sağlayan t-MBA ( Girişimcilik) programı ile geliştirilen sosyal beceri ve yetenekler, iş hayatına daha yetkin, donanımlı ve vizyoner bireyler kazandırmayı hedefleyen çalışmalar yaygınlaştırılıyor.
Bir nevi girişimcilik dersi olan t-MBA için Trabzon Doğa Kolejinde Öğrenci Meclisi oluşturuldu. Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ı makamında ziyaret eden Doğa Koleji Öğrenci Meclisi üyeleri, girişimcilik ve fındık sektörü ile ilgili olarak röportaj yaptılar. 
Öğretmenleri Uğurcan İskender önderliğinde Öğrenci Meclisi Başkanı Hakan Efe Ferahoğlu, Finans Başkanı Can Kanber, Medya Başkanı Hande Türkmen ve Sosyal Sorumluluk ve Bilim Başkanı Sertap Asma’dan oluşan heyet Ergan’a borsanın kuruluş amacı, fındık piyasası, girişimcilik, ekonomideki trendler gibi konular üzerinde sorular sordular. 
TTB Başkanı Ergan öğrencilerin sorularına cevap verirken, özellikle değerli bir tarım ve ihraç ürünümüz olan fındığa şimdiden ilgi göstermelerini ve çok çalışmalarını da istedi. 
t-MBA Programı nedir?
Ekonomik ve insan kaynağı anlamında sürdürülebilirliğini sağlamak noktasında yönetim ve işletme bilimleri giderek önem kazanmıştır. t-MBA Programı, işletmelerin bu ihtiyacını karşılamak üzere henüz lise çağındaki öğrencilerin temel düzeyde işletme ve yönetim vizyonuna sahip olmalarını sağlar. t-MBA Programı ile geliştirilen sosyal beceri ve yetenekler, iş hayatına daha yetkin, donanımlı ve vizyoner bireyler kazandırılmasında büyük rol oynar. 
t-MBA eğitiminin temeli, bu kazanımın teorik ve uygulamalı şekilde verilmesi üzerine kuruludur. Akademik yönden Yönetim ve Organizasyon, Pazarlama, Ekonomi gibi derslerle iş dünyasının teorik alt yapısına hakim olan t-MBA öğrencileri Mesleki Gözlem, İş Projeleri gibi çalışmalarla bilgilerini yaşamın içinden alanlarda uygulama fırsatı buluyorlar. Öğrenci Meclislerinde demokrasinin prensipleriyle tanışan öğrenciler, yönetim süreçlerinde söz alıyor ve sorumluluk üstleniyor. Bu yönüyle Öğrenci Meclisleri öğrencilere gelecekte pek çok fayda sağlayacak çeşitli yetenekleri kazanma fırsatı sunar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber