GAPDER'DEN EĞİTİME DESTEK
Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği (GAPDER) tarafından Giresun Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencilerine konferans ve uygulamalı eğitim verildi.
Giresun Üniversitesi Dereli Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencileri ile bir araya gelen GAPDER Dernek Başkanı Fırat Canikli ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Fatih Azgın, Selami Cömert, Yakup Aydın ve Zekeriya Bodur’un konuşmacı olarak bulunduğu konferansa yaklaşık 80 öğrenci katıldı.
Konferansta konuşan GAPDER Başkanı Canikli, “Derneğimiz 2016 yılında kurularak Giresun’un yöresel yemeklerini ön plana çıkarmak, üniversite ve lisede eğitim gören genç arkadaşlarımıza aşçılık mesleğini anlatmak ve sevdirmeyi amaçlamaktadır. Aşçılık mesleği kolay bir meslek değil. Bu mesleği yapmak için sevmek gerek. Sizlerde severek seçtiğiniz bu bölümden başarılı bir şekilde mezun olup mesleğinizi icra edeceksiniz. Böyle güzel bir konferansta sizlerle bir arada olmak çok güzel birşey. Bu tarz konferanslarımızı önümüzdeki aylarda da yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca Kız Meslek Lisesi ve Turizm Otelcilik Liselerinin Yiyecek İçecek bölümlerinde de uygulamalı dersler verilecek. Ayrıca verecek olduğumuz bu eğitim ve dersler tamamen ücretsiz olacak. GAPDER olarak eğitime desteğimiz her zaman devam edecek. Bizleri dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.
Yapılan konferansın ardından uygulamalı derse geçildi. GAPDER üyesi aşçılar tarafından öğrencilere tuzda balık, körü soslu palamut ve hamsili mısır ekmeği yapma dersleri verildi.
Giresun Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Sibel Ataç Ayyıldız, yapılan konferans ve uygulamalı eğitimden dolayı GAPDER Başkanı Fırat Canikli ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.
HABER: GÖNÜL AYDIN 
GİRESUN ORDU TEMSİLCİSİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber