"GEMİ TASARIMI VE SAHA UYGULAMALARI EĞİTİMİ ”

Yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde Ülkemizdeki tüm gemi inşaatı bölümünde eğitim veren liselerden kursiyer olarak katılan ilgili branştaki öğretmenlere Meslek Yüksekokulumuz Motorlu Araç ve Ulaştırma Bölümü Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları İşletme Programları Öğretim Elemanlarımız Öğr. Gör. Orhan Nazım AKSU, Öğr. Gör. Mustafa Kemal SEZER, Öğr. Gör. Ali KANGAL ve Öğr. Gör. Köksal ÇOLAK tarafından gerek teorik ve gerekse Sürmene Çamburnu tersanesinde saha uygulamaları ortamında eğitim verilmiştir.

Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Sn. Vedat MAZGAL'ın öncülüğünde MEB onaylı proje kapsamında düzenlenen eğitimlerde gemi inşa yöntemleri, tasarım, nestingleme, kaynak çeşitleri, gemi ana ve yardımcı makineleri ve diğer gemi donanımları anlatılarak KTÜ Denar 1 gemisinde incelemeler yapıldı. Eğitim programı içerisinde Abdullah Kanca MYO konferans salonunda Ülkemizin önde gelen tersanelerinin yöneticileri tarafından da ilgili kursiyer öğretmenlere "Gemi İnşaatı Sektörel Sorunlar ve Gündemdeki Yenilikler" konulu panel düzenlendi.

Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Sn. Vedat MAZGAL, verilen eğitim ve uygulamaların yerinde ve çok faydalı olduğunu belirterek KTÜ Sürmene Abdullah kanca MYO Müdürü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI' ya eğitim boyunca katkı ve yardımlarından dolayı teşekkür etti.

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, AKMYO olarak gerek teknik donanımlarımız, gerek saha alanında da tecrübeli eğitim- öğretim elemanlarımız ile bilgi ve birikimlerimizi paylaşmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber