İyi Parti il Başkan Vekili Muhammet Erkan'ın Eğitim Yılının Başlaması Dolayısıyla Kutlama Mesajı

Çağdaş eğitimde teknoloji üreten beyinler yetiştirmeliyiz. Çocuklarımız için kabul edilebilir tek ayrım beceri ve yeteneklerine göre olmalıdır. Her yeni bakanla değişen eğitim politikaları, yap- boz tahtasına dönen eğitim sistemi ve bilime değil hurafelere kıymet veren eğitim anlayışı son bulmalıdır. 16 yıllık Ak Parti iktidarları döneminde ağır yaralar alan eğitim sistemimizin acilen kapsamlı bir reforma ihtiyacı vardır.
Öğrencilerimizin 21. Yüzyılın beklentilerine göre yaratıcı, özgür, eleştirel düşünebilen, birlikte yaşama ve birlikte çalışma becerileri gelişmiş; problem çözme, araştırma, sorgulama, teknolojiyi etkili kullanma, analiz, değerlendirme yetkinliklerinin yanında milli değerlere sahip, insan haklarına ve doğaya saygılı bireyler olarak yetiştirilmeleri hedeflenmelidir. 
Sürekli değişen sınav sistemleri kaldırılmalı, öğrenciler ilgi, beceri ve yeteneklerine göre yönlendirilmelidir.
Ayrıca eğitimdeki farklılıklara son verilmelidir.Zengin-yoksul, özel okul- devlet okulu, iyi öğretmen- kötü öğretmen, nitelikli okul- niteliksiz okul ayrımı eğitimize zarar vermektedir. Bir an önce bu uygulamalardan vazgeçilmelidir.
İyi Parti olarak büyük bir yanlış yapılarak Fetönun ve PKK ‘nın istekleri doğrultusunda okullarımızda okunması yasaklanan andımızın ivedilikle yeniden eski heyecanıyla  okutulmasını istiyoruz. Bunu Atatürk’ün hedeflediği çağdaş milli eğitimin mihenk taşı olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber