Kaymakam Hatipoğlu 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2.Yarıyılını Başlattı

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 2. Yarıyılın başlaması nedeniye beraberinde Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ile birlikte Şehit Ünal Biçakcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Kaymakam Numan Hatipoğlu, 2. Yarıyılın kazasız, belasız, sağlıklı ve başarılı geçmesini diledi.

Kaymakam Numan Hatipoğlu; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu 2. Yarıyıl dönemine başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Aklının hiçbir şekilde kiraya vearmeyen, araştırıp sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen nesiller yetiştirmek için yeni bir heyecanla değerlendirilmesi gereken 2017-2018 eğitim öğretim yılı, çocuklarımızın pozitif bilimleri kavramasının yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme anlamında da iyi bir fırsat olarak görülmelidir. Öğrencilerin vatanını, milletini, Devletini ve ailesini, Bayrağını seven birer fert olmarak yetişmeleri büyük bir önem arz etmektedir.” dedi. Yıldırım mesajını şu şekilde sürdürdü: “Birinci dönem olduğu gibi öğrenci, öğretmen ve velilerimiz arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim ve işbirliği ile bu eğitim öğretim yılının da verimli ve başarılı geçirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının 2017-2018 eğitim öğretim yılı 2. Yarıyılın Trabzon’a ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Gelecek Adına Kaygılarımız Var.

Yapılan araştırmalarda öğrencilerin yüzde 75’inin hiç kitap okumadığını belirten Kaeymakam Numan Hatipoğlu, “Gelecek adına kaygılarımız var. Sizlere en önemli görev, çocuklarımıza, gençlerimize kitap okumayı sevdirmektir. Geleceğimiz, bu okullardaki sizin öğrencilerinizdir. Öğrenci profillerimiz her geçen gün iyiye doğru gidiyor. Bunu da sizin gayretlerinize borçluyuz.”dedi. Madde bağımlılığı ve uyuşturuculara mücadele konusunda son derece titiz davrandıklarını belirten Kaymakam Hatipoğlu, “Bu konuda sizler öğrencilerimizi daha yakından takip etmelisiniz. En ufak bir şüphede bile mutlaka bilgimiz olmalıdır. Uyuşturucu satıcıları konusunda çok ciddi yaptırımlarımız var”dedi.

Kimsesizlerin Kimsesiyiz

Ortahisar’da 1133 mülteci öğrenci okuduğuna işaret eden Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Biz Türk Milleti olarak tarihden beri kimsesizlere, mağdurlara, mazlumlara kucak açmış bir milletiz. Bu Allah’ın bize bir lütfudur. Onlara iyi davranırsak yarın ülkelerine gittiklerinde Türk gördükleri zaman veya Türk Bayrağı gördükleri zaman bir Türk gibi sevinirler ve mutlu olurlar veya ülkemizde kaldıklarında yine bir Türk gibi davranarak vatanımıza, bayrağımıza sadık kalırlar.”dedi. Kaymakam Numan Hatipoğlu, öğretmenlerden bu çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimizi özümseyecek şekilde yetiştirmelerini istedi.

Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim Önemli

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı 2. Yarıyılı Meslek Liselerinden başlatan Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Güçlü Türkiye’nin yolu nitelikli mesleki eğitimden geçiyor. Ülkemizin gelişmesi

ve kalkınmasında büyük rol oynayan ara elemanlarımızı, ana eleman gibi görüyoruz. Meslek liseleri katsayı engeli kalktı. Ancak meslek liselerinde okuyan bir öğrenci Tıp gibi diğer alanlara da girebilmelidir. Sportif ve sosyal alanda başarı sağlayan öğrencilere ek puan verilerek tüm üniversitelere veya sevdiği alanlara girme hakkı verilmelidir”şeklinde konuştu.

Şükür Köse, Başarı Diledi

Kaymakam Numan Hatipoğlu ile birlikte sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden eden Müdür Şükür Köse, ikinci dönem eğitim yılının bütün öğrenciler için başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Müdür Şükür Köse, öğrencilere bol bol kitap okumalarını, disiplinli ve düzenli çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Köse, ikinci dönem eğitim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "Bu dönemde tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, eğitim camiamızın tüm çalışanlarına ve ailelerine sağlıklı, başarılı ve mutluluk dolu bir eğitim dönemi geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.

Sınıfları gezdikten sonra öğretmenlerle bir araya gelen Müdür Şükür Köse, "Öğretmenlik sorumluluk ve fedakarlık gerektiren kutsal bir meslektir. İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan çocuklarımız sizlere emanettir. Çünkü sizler insanoğlunu yetiştirmek ona bilmediğini öğretmek gibi kutsal bir görevi ifa etmektesiniz, Sizlere güveniyoruz, öğrencilerimize ve sizlere sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmenizi diliyorum" ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber