banner240
banner237
banner238

Mesleki Yeterlilik Sınav Belgesi masraflarını 2019 sonuna kadar devlet karşılayacak

TEŞVİKİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

  Konuşla ilgili olarak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, “5 Aralık 2017 tarihli ve 30261 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ‘Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile MYK mesleki yeterlilik belgesi sınav ve belgelendirme ücretlerinin geri ödenmesi konulu teşvikin kapsamı genişletilmiştir” ifadesi kullanıldı.

  SINAV ÜCRETLERİNİN TAMAMI KARŞILANACAK

  TTSO’nun açıklamasında, yürürlükten kaldırılan mevzuat uyarınca 2017 yılı sonu itibari ile sınav ve belgelendirme ücretlerinin yarısının geri ödendiğin hatırlatılarak, şu ifadeler kullanıldı:

  “5 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan Kanun'un 56. maddesi ile MYK Mesleki Yeterlilik belgesi sınav ücretlerinin tamamının 2019 yılı sonuna kadar karşılanması mümkün hale gelmiştir. Bu kapsamda odamız, ABİGEM ve TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen mesleki yeterlilik belgesi sınav masraflarının tamamı 2019 yılı sonuna kadar İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanacaktır.”

  5 SEKTÖR VE 31 MESLEKTE BELGELENDİRME HİZMETİ SUNULUYOR

  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın, 5 sektör ve 31 meslekte sınav ve belgelendirme hizmeti TOBB MEYBEM işbirliğinde devam ediyor. Konuyla ilgili başvuruların TTSO Hizmet Binası’nda çalışmalarını sürdüren Trabzon ABİGEM’e şahsen, 0462 323 2991 nolu telefondan veya infotrabzon@abigem.org e-posta adresinden yapılabileceği vurgulandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber