banner240
banner237
banner238

SEVGİLİ ÖĞRETMENLER, BUNU YAPMAYIN…!

Sevgili öğrenciler; tercih yaparken sakın olan her hangi bir fakülte bitirmenin peşinde olmayın. Bazı bölümlerin de gösterişine kanarak tercih yapmayın ve okumayın. Okulu bitirdikten sonra ki iş imkânına bakın. Kariyer yapacaksanız o başka… Ama ne okursanız okuyun mutlaka “müteşebbis” olmak için okuyun ve reel eğitim almaya bakın, amele olmayın…! Duygularınıza kapılmayın, akılcı düşünün. Hem zamanınızı hem de emeğinizi boşa harcamayın.

İşsizliğin çözümü için reel eğitim şarttır. Her genç amale olmayı tercih ederse işveren kim olacak?

Önemli olan müteşebbis yetiştirmektir, amele değil. Bugün bütün okullarımız amele yetiştirtiyor ve eğitimciler de gençleri amele olmaya ( başkasına çalışmayı, bir yerlerde iş bulmayı) yönlendiriyorlar.

Mühendisler okulu bitirdi mi; elektrikçi kontrol kalemi tutmayı, Makine Mühendisi anahtar tutmayı, inşaat mühendisi keser tutmayı bilmiyor ve pratikte hiçbir iş yapamıyor. İktisatçı, işletmeci 4 yıl eğitim görüyor bir bakkal işletemiyor. Vs… vs… Gidip, ilkokul mezunu bir işverene amelecilik yapıyor. Ne anladık?!!  Gerek eğitim sistemi amele yetiştiriyor gerek se eğitimciler, öğrencileri amele olmaya yönlendiriyorlar. İşte işsizliğin sorunu budur.  Önemli olan müteşebbis yetiştirmektir. ( Mümin Sağlam) 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber