SÜRMENE’DE   ÖĞRENCİLERİN  BÜYÜK  MAĞDURİYETİ

     2016-2017 Eğitim Öğretim yılında birleştirilen ve tek bir ortaokula dönüştürülen  Hasan Tahsin Kırali Ortaokulu ile Ayşe Kırali Ortaokulu öğrencilerinin  bu yıl uygulamaya konulan Ortaöğretime yerleştirme sürecinde birleşen bu iki okuldan , Ayşe Kırali Ortaokulu öğrencileri tercih ettikleri okullara yerleşirken, birleşen diğer okul Hasan Tahsin Kırali ortaokulu öğrencilerinin  büyük çoğunluğu  tercih ettikleri okulların hiçbirine yerleşemediler.                                                                                                                                                            

      Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, sorunun nedeni, Ayşe Kirali  Ortaokuluna eklenerek birleşen Hasan Tahsin Kirali ortaokulu son sınıf öğrencileri, sistemde  “ nakil  gelen öğrenci “  ve birleşilen okulda “4 dönem eğitim öğretim gören öğrenci”ler olarak  gözükürken,  Ayşe Kirali Ortaokulundaki öğrenciler ise, “8 dönem  eğitim- öğretim görmüş öğrenciler”olarak gözükmektedirler. Birleşen okullardaki öğrenciler okullarında eşit dönem  eğitim öğretim  görmüş olduğu gerçeği sisteme işlenememiştir.  Bu durum, yerleştirmede birleşen okullardan Ayşe Kirali ortaokulu öğrencilerine büyük avantaj sağlarken ,diğer birleşen Hasan Kirali ortaokulu öğrencilerinin  büyük mağduriyet yaşamalarına  neden  olmuştur .

   Çocuklarının hiçbir okula yerleşemediğini öğrenen veliler hemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Dilekçeyle  baş vurup, çocuklarının mağduriyetlerinin giderilmesini istemişlerdir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kaymakamlık üzerinden veli dilekçelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Milli Eğitim  Bakanlığına    göndermiştir. Bakanlık tarafından kendilerine henüz bir resmi cevap verilmemiş, ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sözlü olarak çocuklarının mağdur edilmeyeceği sözü verilmiştir.     

    Çocuklarının normal koşullarda tercih ettikleri okullara yerleşeceğini düşünen Veliler ,  bu durum karşısında endişeyle beklemeye başlamışlardır.  06 Ağustos 2018  tarihin de   uygulamaya başlanılan nakil yerleştirme süreciyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın  aldığı yeni kararlar  doğrultusunda  Sürmene de bulunan iki Anadolu Lisesine sadece 8 er öğrenci kontenjanı eklenmiş, Öğrencilerin  tercih edeceği  okul sayısı  3 den 5 e çıkarılmıştır, Okulda bulunduğu dönem şartı da  ortadan kaldırılmıştır. Ama  bu durum  bile hiçbir okula yerleşememiş  Hasan Kırali  Ortaokulu öğrencilerine pek bir şey kazandırmamıştır. Çünkü, artırılan kontenjanlar sadece Hasan Kırali Ortaokulu son sınıf öğrencileri için değil, tüm Sürmene’deki Ortaokul son sınıf öğrencilerinin geneli içindir. Ayrıca ilk yerleştirme döneminde eşit durumda sayılmayıp avantajlı durumda  yerleşen  Ayşe Kırali Ortaokulu öğrencilerinin yerleşmiş  olma durumları  değişmemiştir.                                                                                          

             Sonuç olarak Okulların birleştirilmesi sürecinde  yapılan yanlışlık bugün öğrencilerimizin ve Velilerimizin mağdur olmalarına neden olmuştur.

            Trabzon Eğitim-SEN Şubesi olarak, Sayın Milli Eğitim Bakanımıza ve Sayın Valimize sesleniyoruz.  Sürmene’deki bu uygulamadan kaynaklanan belirsizliği ve mağduriyetleri ortadan kaldırınız. Çocuklarımız  istedikleri  ve hak ettikleri okullarına biran önce yerleşebilsinler.

                                                                                                              07/08/2018

                                                                                                              Engin NUR

                                                                                              Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı    

                                                                          

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber