Ticaret Lisesi Mezunları Buluştu..

Temel Kofoğlu’nun başkanlığını yaptığı Trabzon Ticaret Lisesi Mezunları Derneği tarafından organize edilen buluşmaya okulun duayen müdürü Mehmet Aydın’ın yanı sıra, okul müdürü Murat Bayram, TTL Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Aladağ, Ekrem Şahin, Aydın Kolomaç ve Zehra Atalay, eski öğretmenler ve mezunlar katıldı.

Programın sunuculuğunu yapan dernek yönetim kurulu üyesi Ekrem Şahin organizasyonun her geçen yıl daha kapsamlı ve organize bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, “ Yılda bir kez de olsa eski öğretmenlerimiz ve mezunlarımızla bir araya geliyoruz. Birbirlerini yıllardır görmeyen arkadaşlar bir vesileyle burada buluşuyor. Okul günlerini yad ediyor. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımız ve hocalarımız oldu. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Tek üzüntümüz okulumuzun bir başka yere nakledilecek olmasıdır. Ama bunun için gerekli yazışmalar yapılacak. Tüm Ticaret Lisesi Mezunları ve öğretmenleri ortak hareket edeceğiz. Ne olursa olsun okulumuzu buradan göndermeyeceğiz.” Dedi.

Okulumuz taşınamaz, buna izin veremeyiz..

Kürsüye gelen duayen müdür Mehmet Aydın ve okulun eski öğretmenlerinden Nihat Adıgüzel de okulun taşınmak istenmesi haberlerine tepki göstererek “Böyle bir şeyin konuşuluyor olması bizleri derinden üzmüştür. Buna göz yummamız beklenemez. Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Cumhuriyetle yaşıt okulun buradan taşınması demek tüm hatıraların ölmesi demektir. En önemlisi bu okulun tarihi bir misyonu var. Biz buna asla izin vermeyeceğiz” diye konuştular.

Konuşmaların ardından 1966-67-68 mezunlarına dernek yönetimi tarafından birer plaket takdim edildi. Kemençe eşliğinde horon tepen öğretmen ve mezunlar kavurma, pilav, ayran ve tatlı ikramıyla uğurlandılar.

Öte yandan yeni başlayacak eğitim-öğretim yılı öncesi okulun tüm sınıf kapılarının öğrencilerden gelen yoğun istek üzerine kırmızı üzerine ay yıldız motiflerle boyanması büyük beğeni topladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber