Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ktü Rektörlüğü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Daha önce taraflar arasında imzalanan İŞKUR İrtibat Noktası protokolü bu protokolle birleştirilerek aynı anda İŞKUR İrtibat Noktası ile İş Kulübü üniversite içerisinde hizmet vermeye başlayacak.

İmza töreninde konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, "Öğrencilerimiz ve gençlerimize yönelik İŞKUR'la birlikte işbirliği içerisinde uyguladığımız projelere bir yenisini daha ekledik. Bu işbirliği kültürü ile mezun olacak öğrencilerimizi gerek girişimcilik eğitimleriyle, gerek İŞKUR'un diğer programlarıyla işgücü piyasasına hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Özellikle işbaşı eğitim programlarıyla nitelikli gençlerimizin adaptasyonunu sağlayarak gençlerimizi mezuniyet sonrası piyasaya hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Bunun için Hukuk Fakültesi 4. katında faaliyetine başlayan İŞKUR İrtibat Noktası ile İş Kulübü'nü çok önemsiyoruz" dedi.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin ise yaptığı konuşmada"Daha önce hizmete açmış olduğumuz İŞKUR İrtibat Noktası'ndan çok olumlu dönüşler aldık. Şimdi de ilimizin de dahil olduğu ve Türkiye'de 10 ilde uygulanan İş Kulüpleri Projesini KTÜ'de açarak hem öğrencilerimize, hem istihdamında dezavantajlı olan gruplara daha etkin ve sonuç odaklı hizmet vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Verdiği destek için KTÜ Rektörü Süleyman Baykal'a teşekkür eden Zengin "Üniversitede İş Kulübü ve İŞKUR İrtibat Noktası açmakla, çalışmak isteyen herkese göre bir iş fikrinin olduğunu işsiz vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize aşılamak istiyoruz. İş Kulübü'nde hedef kitlemiz sadece öğrenciler olmayıp her istekli bu kulübün faaliyetlerinden faydalanabilir" diye konuştu.

Zengin, öğrencilere işgücü piyasası, Kurum faaliyetleri, iş arama becerilerinin geliştirilmesi, işverenle mülakat ve görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama ve Avrupa Birliği düzleminde iş arama ile Europass CV oluşturma gibi konularda yardımcı olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber