Trabzon Eğitimde Artık Bir Marka!
Öğrencilerin akademik başarılarını ölçen, LYS ve YGS gibi sınavlar ile kültürel ve sportif başarılar temel alındığında Trabzon, son yıllardayapılan planlı ve isabetli çalışmalarla Türkiye’de ilk sıralarda yer alan bir il haline geldi. 
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) açıkladığı bir önceki dönem sınav verilerine göre Trabzon, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarında (LYS) büyük bir başarı elde etti. 
Trabzon YGS’de Türkiye 12’ncisi!
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) temel alındığında Trabzon, Türkçe testinden 5., matematik testinden 18., sosyal bilgiler testinden 34. ve fen bilimleri testinden 17. olmuştur. Tüm derslerin test ortalamaları alındığında ise Trabzon, Türkiye’de 12. olmuştur.
Ayrıca Trabzon Fen Lisesi tüm YGS alanlarında ilk 100 okulun içerisinde yer almıştır.
Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi ise, sosyal bilgiler testinden Türkiye 3’üncüsü,Türkçe testinden Türkiye 47’ncisiolmuştur. 
“Başarının Sırrı, Eğitimin Tüm Paydaşlarıyla Etkin Bir Şekilde Çalışmak!”
Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ: “Tüm bu başarılar iyi bir planlama, isabetli adımlar ve milli eğitimin tüm paydaşlarını bu işin içerisine faal bir şekilde katarak elde edilmiş bir sürecin ürünüdür. Başarı serüvenimiz devam edecek ve kısa zamanda Trabzon, Türkiye’de eğitim alanında ilk üç ilin içerisinde yer alarak sadece spor ve sanatta değil, eğitimde de adından söz edilen markalaşmış bir şehir olacaktır.” şeklinde konuştu.
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber