banner240
banner237
banner238

TRABZONLU GENÇ BEYİNLERE İNOVASYON EĞİTİMİ
Genç beyinler tarafından oluşturulan yaratıcı fikirlerin ortaya çıkarılarak filizlenmesi ve genç girişimcilere danışmanlık ve eğitim desteği vermek, projeye dönüşen yaratıcı fikirlerin ticarileştirilmesini sağlamak gibi amaçlarla 2016 yılında Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği müşterek organizasyonunda Trabzon ilimizde teknoloji geliştirme bölgesinde kurularak faaliyet gösteren TEB-TİM-DKİB TRABZON GİRİŞİM EVİ ilköğretim öğrencilerine kodlama eğitimi vermeye başladı.
Türkiye Ekonomi Bankasınca yürütülen proje kapsamında 28 Kasım 2017 tarihinde Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesinde hizmet vermekte olan Girişim Evinde,  Trabzon ilimizdeki farklı farklı ilköğretim okullarının 3. ve 4. Sınıflarında eğitim görmekte olan öğrenciler arasından seçilen öğrencilere eğitmenler eşliğinde kodlama eğitimi verildi. İlkokul 3 - 4. sınıf öğrencilerine inovasyonu aşılamayı amaçlayan  ''Maker Eğitimi''  4 farklı eğitim alanı olan   Kodlama, Makey-Makey,3D Printer, Tasarım aşamalarından oluşmaktadır. İlköğretim çağındaki çocuklarımıza teknolojiyi kullanarak “kendin yap” kültürünü aşılamak ve eğitimin ilk aşamasında bulunan çocuklara inovasyon kültürünü aşılamayı amaçlayan program, gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun eğitim altyapısı ile donatılması ve inovasyon kültürünün aşılanması açısından büyük önem ihtiva etmektedir.   
Amacımız, bu eğitimlerin ilköğretim çağındaki çocuklarımıza bir müfredat olarak sürekli sunulması ve bu amaçla da Trabzon’a kazandırmış olduğumuz TEB-TİM-DKİB Trabzon Girim Evinde, Türkiye Ekonomi Bankamızın bu projesinin sürekli kılınarak ilimizdeki bütün okullardan bu alana yatkın öğretmenlerimizin tespit edilerek bu öğretmenlerin eğitilmesi ve bu kanallada her okulumuzda öğrencilerimize kodlama eğitiminin verilir duruma gelmesinin sağlanmasıdır.   
İçinde bulunduğumuz çağ ile gelecek yüzyıl   inovasyon üzerine kurgulandığı, inovasyonu hayatın tüm aşamalarına uygulayabilen toplumların muasır medeniyet seviyesine erişebileceği ve dünya genelinde söz sahibi olacağı gerçeğini hepimiz görmemiz gerekmektedir. Bunda dolayı, gençlerimize hele hele eğitim ve yetişme çağında olan çocuklarımıza inovasyon kültürünü aşılamamız büyük zorunluluk arz etmektedir.   
Trabzon Girişim Evimizde Türk Ekonomi Bankası ile yürüttüğümüz "Bugünün Maker Çocukları, Yarının Büyük Girişimcileri!"projesi ve kodlama eğitimi bu amaca büyük katkı yapacak ve farkındalık oluşturacağına inanmaktayım. Geleceği şimdiden tasarlayabilmemiz için inovasyon ve bunun altyapısı olan kodlama eğitiminin ilköğretimden başlamak üzere, eğitimin tüm aşmalarına yaygınlaştırmak zorundayız. Bu konuda Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve Trabzon Girişim Evimiz ile her türlü destek ve katkıyı vermeye hazır olduğumuzu kamuoyu ve yetkililere duyurmak istiyorum.   
Bilgilerinize sunulur. 
  Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN 
  Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği
Yönetim Kurulu Başkanı   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber