AK Parti'de büyükşehir adaylığı 10 bin lira

yerel seçimlerde AK Parti'de büyükşehir belediye başkanlığına aday olanlardan 10 bin, illere aday olacaklardan 5 bin lira adaylık parası alınacak. Kadın adaylar ve engelliler ise bu miktarın yarısını ödeyecek. Ücretler, başvuru yapılan il ve ilçe teşkilatına gelir kaydedilecek ve iade edilmeyecek.


AK Parti'nin MYK ve MKYK'sı gelecek hafta yerel seçim gündemiyle toplanacak. Üç dönemlik belediye başkanları gibi mevcut il başkanlarından aday yapmaya sıcak bakmayan AK Parti'de kimin aday gösterileceğine ilişkin temayül yoklamaları kasım ortasında başlayacak.

Delegelere, mevcut belediye başkanı sorulacak ve yerine isim yazılması istenecek. Bu yoklamada sadece il, ilçe, ana kademe üyeleri, kadın ve gençlik yönetimleri, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, eski milletvekilleri, eski il-ilçe başkanları, mahalle ve köy başkanları oy kullanacak.

AK Parti yeni kurduğu elektronik sistemle geçmişte bir ay süren temayül yoklaması sonuçlarını bir günde bitirecek. Temayül sonuçları, oylama bittikten sonra bir saat içinde alınacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber