Başkanların pazar gayreti…

-Gürdoğan ve Çelebi, “Özbekistan yapı malzemelerimize talep var.”

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi Türkiye’de ve özellikle de Trabzon’da üretilen yapı malzemelerinin yurt dışı satımlarını arttırmak için büyük çaba gösteriyorlar.

Gürdoğan ve Çelebi, son olarak Özbekistan’a gerçekleştirilen piyasa araştırması gezisine katıldılar.

DKİB Başkan Yardımcısı Gürdoğan, Türk inşa sektörünün dünyada söz sahibi olduğuna dikkat çekerek, “Özbekistan’ta özellikle son 1.5 yılda büyük bir yatırım ve inşaat hamlesi var. 36 milyonluk ülkede inşaat malzemelerine büyük bir talep var. Başta Çin olmak üzere bu ülke de söz sahibi olma çabaları var. Türk kimliği ile kardeşliğimiz bulunan bu ülkede Türklere ve Türk mallarına büyük güven var. Kaliteli ürünlerimiz ile yapı sektöründe bu ülkede de söz sahibi olmamız ve önemli bir pay elde etmemiz mümkündür” dedi.

Gürdoğan, Türk mallarının bu ülkeye taşınmasını kolaylaştırıp, nakliye maliyetlerinde azalma sağlanabilmesi halinde pazarda Kore ve Çinlilerle rekabette avantaj sağlayabileceklerini de belirterek, kaliteli üretim yapan Türk ürünlerinin başka ülkeler tarafından taklit edilmemesi için çaba göstereceklerini de bildirdi.

Trabzon-Arsin OSB Başkanı Çelebi ile, Trabzon’da ürettikleri kaliteli yapı malzemeleri ile Özbekistan’da inşaat pazarında hatırı sayılır pay sahibi olabileceklerini belirterek, “Sadece konutta değil, bu ülkede tarıma, madenciliğe dayalı sanayi de gelişime açık. Bu sanayi kuruluşlarını anahtar teslime şekliyle yapabilecek çok sayıda firmamız da var. Bu firmalarımızın OSB de üretilen inşaat malzemelerini kullanacaklarını hesaba katarsak, hem burada, hem de Özbekistan’ta üretime büyük katkı sağlamış olacağız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber