banner240
banner237
banner238

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet KALYONCU

ürkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl açıklanmakta olan Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı firması listesinde Trabzon ilimizden 10 ve Rize ilimizden 1 firma girme başarısını göstermiştir.

2017 yılı ihracat performansı dikkate alınarak oluşturulan listede Karadeniz Bölgesi illerinden en fazla firma Trabzon ilinden girme başarısını göstermiştir. Doğu Karadeniz Bölgemizden 1000 ihracatçı firma listesinde 20 nci sırada Bölge birincisi olarak Trabzon ilimizin gurur duyduğumuz firması Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş. yer alırken, 145 inci sırada Bölge ikincisi olarak Rize ilimizde faaliyet gösteren ihracat birincisi gururumuz Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. ikinci sırada yer almıştır.

Ülkemizin sektörlerinde öncü olan başta fındık, madencilik yaş meyve sebze ve taşıt yedek parçası imalat sektörlerinden yer alan firmalarımız Trabzon ve Rize ilimizin en fazla ihracat gerçekleştiren firmaları olarak listeye girme başarısını göstermiştir.

İlk 1000 ihracatçı firma listesinde sanayi grubundan Hekimoğlu Döküm Sanayi Nakliyat ve Ticaret A.Ş. firmasının da yer alma başarısı göstermesi bizler için gurur kaynağı olmuştur.

Bu gururu Birliğimize ve Bölgemize yaşatan firmalarımıza şükranlarımızı sunarız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber