HALİS ÖZGÜNEŞ 2017-2018 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Trabzon Merkezli Özgüneş Firması 2017-2018 genel değerlendirme ve istişare toplantısında bir araya geldi. Özgüneş Bünyesinde bulunan Güntaş AVM’nin Ünye, Fatsa, Giresun, Söğütlü, Trabzon ve Kaşüstü Şubeleri ile Özgüneş’in mal alışverişi yaptığı İstanbul, Kayseri, illeri ile müşterileri arasında bulunan Trabzon, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerinden imalatçılar ve tedarikçilerin katılımı ile Panagia Otel’de yapılan toplantıda 2017 yılının değerlendirmesi yapıldı, 2018 yılında yapılacaklar istişare edildi.
Protokolden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Vergi Dairesi Grup Müdürü İlhan Akçay, İl Müftüsü Keramettin Demir Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci,Akçaabat Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İmail Bulut ile iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.
33 yıllık geçmişi 5 kardeşli bir aile şirketi olan Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, misafirlerini tek tek gezerek ‘Hoş geldiniz’ dedi. Güneş, “Cumhurbaşkanımız her zaman ‘Ustalık Konuşulacak’ diyor. Allah ondan razı olsun. Onun her sözünü alıyoruz. Biz de sözü almak yeterli değil. Bu sözün neresinde olmamız gerektiğini hissediyoruz ve gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 
BAŞARI KOLAY OLMADI
Güneş, 15 kişi ile başladıkları ticaret hayatlarında her geçen gün büyüdüklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bugün bölgemizin il ve ilçelerinden çok kıymetli dostlarımız ve iş ortaklarımız katıldı. Hepsine katılımları için teşekkür ediyorum. 33 yıl firmamıza destek veren fabrikalar, imalatçı, ithalatçı firmalar, onların hepsine de saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. 1985 yılında 15 kişi ile başladığımız ticaret hayatımızda bugün 333 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bizlere emek veren çalışanlarımız ve ailemiz başta olmak üzere bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bunların hiç birisi kolay olmadı. Başarı merdivenlerini kimse elleri cebinde çıkmamıştır. Çalıştık, didindik, Allah’ın izni ile sizlerin desteği ile bugünlere geldik. Ben hepinizden çok memnunum. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Parayla olamayacak işlerin dostlukla olduğunu çok gördüm.”
ÖZGÜNEŞ’İ BÖLGE TANIDI
Güneş, Özgüneş’i bölgenin tanıdığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu organizasyonumuz Türkiye’de tek oluyor. Bu bir muhabbet bir sevda. Ticarette bende sır yoktur. Yeter ki benim bildiğimden biri istifade etsin. Ben bundan çok mutlu olurum. Bizim işletmemize gelip morali bozuk kimse ayrılmaz. Onun mutlu olmasından ben mutlu olurum. Bizim orası iş yeri değil bir ticaret hastanesi. Oraya gelen iyi olacak. Siz oraya ticaretin tedavisini olmaya geliyorsunuz. Tedavi olup ayrılıyorsunuz. Ben de bundan gurur duyuyorum. Ülkemiz çok gelişti. Şöyle 25 yıl geriye gittiğimiz zaman, ufkumuzu geniş tutmalıyız. Bizler 1994 ve 2002 krizlerini gördük. Işıkları kapatmakla yol alamayız. Sisteme ayak uyduranlar yol aldı. Rızkın onda dokuzu ticarette. Sistem ışıkları kapatmamaktır. Ticarette yalan olmaz, yemin edilmez. İnsanlarla diyalog güzel olmalı. Bunların faydalı olduğunu gördüm, görmeye de devam ediyor. Bölgemizde Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illeri ile ilçelerinde iş ortaklarımız var. Bu bölgeler Özgüneş’i tanıdı. Ayrıca imalatçı ve ithalatçı firmalarda bölgemize hizmet ediyorlar. Fabrikalara gittiğimde bölgenin ve şirketin ihtiyacını anlatıyorum. Sen derdini anlat şifayı Rabbim verecektir. Biz fabrikalara derdimizi güzel bir şekilde anlattığımızda derdimize derman oluyorlar.”

TAHTAKALE MISIR TARLAMIZ
Güneş, Tahtakale’nin mısır tarlasına benzeterek, şöyle devam etti: “Özgüneş’i, Tahtakale ve İstoç’ta tanımayan yok. Kimse Özgüneş hakkında kötü yorum yapamaz. Hatalarımız olmuştur ama yanlışımız asla olmamıştır. Tahtakale bizim mısır tarlamızdır. Oraya bir mısır ekersin bin mısır alırsın. İstanbul Tahtakale Türkiye’nin her tarafını da diğer ülkelere de bakıyor. Anadolu esnafı olarak inşallah güzel günlere gideceğiz. 33 yıllık ticaret hayatımızda çıtamızı yavaş yavaş yükselttik. 94 devalüasyonunu ve 2002 krizlerini yaşadık. O krizler bizim için hayat tecrübesi oldu. Ders aldık. Başımıza bir felaket gelse asla niyetimizden en ufak bir kötülük geçmedi. Topraktan geldik toprağa gideceğiz.  Ticarette enerjik olmalıyız. Gülün içinde diken değil, dikenin içinde gül aramalıyız. Allah’ın izniyle güzel günlere hep birlikte gideceğiz.”

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Trabzon’un ticaretinin uzun yıllara dayandığını belirterek, “Kentimiz ticaretle uzun yıllardır uğraşıyor. Trabzon’da iş yapmak çok zordur. Herkesin de harcı değildir. Ama bizler bu kentin insanlarıyız, burada iş yapmalıyız. Halis Bey’de bu zor coğrafyada güzel işler yaptı. Şimdi de ikinci nesli ticaret hayatına hazırladı. 300’ün üstünde insana da ekmek veriyor. Kendisini bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Trabzon’un zor coğrafyasında arsa bulmak kolay değil. Denizi doldurup ticari yatırımlar yapılıyor. Yatırım yapanlardan Allah razı olsun. Ülkemizin üretim yapıp ihracat yapan ticaretçilere ihtiyacı var” diye konuştu.
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu,  “Halis Güneş, 5 kardeşi, çocukları ve yeğenleri ile aile şirketinde Trabzon’a hizmet veriyor. Bölgemizin ve şehrimizin ne ihtiyacı varsa tüm ihtiyaçlarını bir arada toplayarak şehrimizin kalkınmasında başarılı olmuştur. Başarılarının meyvelerini aldığını da burada hep birlikte gördük. Kendisine ve ailesine başarılar diliyorum. Şehrimizin ticaret hacmi yılda ortalama yüzde 15-17 oranında artmaktadır. Bu sizlerin sayesinde oluyor. Ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin refah seviyesini yükseltiyorsunuz. Ağlar ne kadar güçlü ve sağlam olursa ticaret o kadar ayakta durur” ifadelerine yer verdi. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile MÜSİAD Başkanı Ali Kaan’ın yatırımcıları Trabzon’a davet etmesi, üzerine Spor Dünyası Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan İpek, Özgüneş’in desteği ile kendilerine yer gösterilmesi durumunda Trabzon’a yatırım yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Yıllık istişare ve değerlendirme toplantısında ilklere giren imalatçı ve tedarikçi firmalar ile müşterilere plaketleri takdim edildi. Güneş, 2018 yılında da hizmetlerine devam edeceklerini belirterek, Özgüneş ailesi olarak kazanmayı değil kazandırmaya önem verdiklerini belirterek, iş kurmak ya da işini büyütmek isteyenleri Akçakale’de ki şirket merkezine gelmelerini söyledi. Güneş, toplantının çok verimli ve enerjik geçtiğini ifade ederek, toplantıya katılan tüm personel ile imalatçı firmalar ve misafirlere teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber