Hisarcıklıoğlu: Hedefimiz 365 oda-borsamızın akredite olması

TTSO – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki oda ve borsaların genel sekreterlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı İtalya’nın başkenti Roma’da yapıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “269 Oda ve Borsamız, uluslararası kriterlere göre akredite oldu. Yani Avrupa’nın en iyi odalarıyla, aynı hizmeti, aynı kalitede verir hale geldiler. Hedefimiz 365 Oda-Borsamızın da akredite olması” dedi.

Oda ve borsaların bugün şehirlerin en önemli kurumları, ekonominin ana aktörü konumuna geldiğini vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, artık ekonomiyle ilgili her konuda, oda-borsaların görüşünün alındığını belirterek, “Oda ve borsalarımız uluslararası projelere imza atar hale geldi. Yurtdışından kaynak temin ediyor, Avrupa Odalarıyla birlikte çalışmalar yapıyorlar. 269 Oda ve Borsamız, uluslararası kriterlere göre akredite oldu. Yani Avrupa’nın en iyi odalarıyla, aynı hizmeti, aynı kalitede verir hale geldiler. Elbette hedefimiz 365 Oda-Borsamızın da akredite olmasıdır” diye konuştu.

TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan’ın da katıldığı 6-8 Aralık tarihleri arasında düzenlenen toplantıda Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adnan Yankın ise genel sekreterlere Taşınır Rehni Sicili, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Dijital Dönüşüm Projesi, E-Ticarette Güven Damgası, Lisanslı Depoculuk Teşvikleri, Ürün İhtisas Borsası, MERSİS Projesi hakkında bilgi verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber