SALİH CORA: 'HAYVANCILIKLA UĞRAŞANLARA MAAŞ BAĞLANSIN
Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon’un istihdam sorunu yaşanan bazı ilçelerinde hayvancılığın geliştirilmesi gerektiğini ve bu konuda da Trabzon’un pilot bölge olmasını istedikleri bir proje geliştirildiğini söyledi.
Trabzon’da istihdam konusunda kalıcı çözümler aranıp planlamaya alınırken AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora dikkatleri bir başka alana çekti. Trabzon’un özellikle merkeze uzak ilçelerinin yatırım cazibesi olmaması sebebiyle buralarda hayvancılığa elverişli olan alanların değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Salih Cora, “Trabzon’un problemlerinden birisi de istihdam sorunu. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun koordinasyonunda diğer milletvekili arkadaşlarımızla bu probleme çözüm arıyor ve gereken planlamayı yapıp, adımlarımızı atıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bölgemizde hayvancılığın da geliştirilebilir bir alan olduğunu düşünüyoruz. Özellikle tereyağı ile ülke çapında bir üne sahip olan Tonya’da hayvancılığı ekonomik cazibesi yüksek olan bir geçim kaynağı haline getirebiliriz.” dedi. 
AK Parti hükümetinin hayvancılık konusunda önemli adımlar attığına dikkat çeken Salih Cora, “Hükümetimiz hayvancılığı teşvik etmek için elinden gelen gayreti göstermektedir. Vatandaşlarımız buna dair bir endişe yaşamasınlar. İlgili bakanlıklarımıza Trabzon’da da hayvancılığı geliştirebilecek bir çalışma önerdik ve bunu sıcak karşıladılar. Önerimize göre hayvancılık ile uğraşan insanımızın gelecek kaygısı yasal güvenceyle ortadan kaldırılacak. Aile işletmeciliği yapan kişilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte yapılacak bir protokolle beraber sigortalı sayılması ve hayvan sayısını da kademeli olarak arttırmak kaydıyla kendilerine maaş bağlanmasını önerdik. Pilot bölge de Trabzon olsun dedik. İnanıyorum ki yapılacak böyle bir yasal düzenlemeyle hayvancılıkla uğraşan insanlarımız kendilerini güvencede görecek ve işlerine daha da sıkı sarılacaktır. Bu şekilde Trabzon’un ekonomik cazibesi olmayan ilçelerinin istihdam sorununa bir nebze de olsa el atmış olacağız. Hükümetimize yönelik hayvancılığa dair eleştirilere vatandaşlarımız kulak asmasınlar. Bizler onların dertleri ile dertlenen bir siyasi geleneğiz. Bunun böyle olduğunu vatandaşlarımız da çok iyi bilmektedirler.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber