banner240
banner237
banner238

Trabzon Valiliği:Düşünen ve Üreten Kadın Kazanır
Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz ve gönül elçileri, Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde 3 yıl önce AB projesi kapsamında İçişleri Bakanlığı Dernekler Başkanlığı tarafından desteklenen ve hayata geçirilen Kadınlar Üretiyor, Vakfıkebir Kazanıyor projesinin ardından üçüncü proje olan "Yöresel ürünlerde kadının emeği eğitim projesi" kapsamında kadınların üretim yaptığı atölyeyi ziyaret ettiler.
Burada yapılan ürünleri yakından inceleyen ve proje hakkında yetkililerden bilgi alan Bayan Yavuz, Kırsal kalkınmanın temelini kadın çiftçilerin oluşturduğunu söyleyerek, " Bilmenizi isterim ki düşünen değil üreten kazanır. Bu proje ile kadınlar ekonomik hayata aktif katılımları sağlanacak ve eğitimleri süresince elde edecekleri yöresel ürünleri teşhir tanıtım ve satış ofislerinde sergilenip, kadınlarımız tarafından kurulacak mikro işletmeler ve kadın kooperatifi üzerinden ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır" dedi.
Kadın girişimcilerde Şengül Yavuz'a her daim vermiş olduğu desteklerinden ve kendilerini yalnız bırakmadığından ötürü teşekkür ettiler.
Daha sonra ilçede bulunan satış ofisini ziyaret eden Şengül Yavuz ve gönül elçileri buradaki ürünleri inceleyerek girişimci kadınlarla sohbet ettiler.
  İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber