banner240
banner237
banner238

Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarının bilgileri ve etkili teknikleri sayesinde 7 adımda acılar uçup gidiyor. Denemeye değer. Uygulayın sizde deneyimleyin.

“Kronik acıyı başarıyla yönetebilmek için Yedi Anahtar kullanılmalıdır:

Birinci Anahtar, birey acı çekerken negatifleşmemelidir. Genelde acı çeken kişi acısını başkalarına aktarmaya çalışır ve bunun için negatif eylemlerde bulunur.

Acı çeken kişi ses tonuyla, sözleriyle, tutumuyla, hareketleriyle, yüz ifadesiyle ve eylemleriyle başkalarına acı çektirerek acısını dolaylı yollarla başkalarına aktarır ve onların da acı çektiğini görerek rahatlar.

Fakat sonuç olarak, acı çeken kişi çevredekilerin de onun yüzünden acı çektiğini görünce daha çok acı çeker. Bu nedenle acı çeken kişi acıyı başkalarına aktarma konusunda bilinçli olmalı ve bunu yapmamaya çalışmalıdır.

İkinci Anahtar, birey acıya bağlı olarak hareket etmemelidir. Genelde acı çeken kişi acı çektiğinde açıdan kurtulmak içi belirli şeyler yapar ve bu tür şeyler rutine binince acının artmasına neden olur.

Bu nedenle birey acıya bağlı olarak eylemlerde bulunmamalıdır. Acıdan kaçmamalı sadece tarafsızca gözlemlemeli sonra da gereken uygulamaları yaparak acıyla dindirmek için uğraşıp durur.

Üçüncü Anahtar, Bu arada acıyla baş etmeye çalışırken sağlığa zararlı eylemlerde de bulunabilir. O yüzden acıyı yönetme çabalarına sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinme gayretleri de eklenmelidir.

Acı anatomisi

Dördüncü Anahtar, çekilen acılar fiziksel rahatsızlıklarla bağdaştırılmamalıdır. Genelde sürekli acı çeken kişi normal duyumsamalarını, fiziksel stres ve gerilim duygularını kaybeder. O yüzden birey fiziksel rahatsızlık hissedince bunu çektiği acılara bağlar ve zararlı olduğunu düşünür.

Ayrıca fiziksel çaba ve yorgunluğun acıların artmasına neden olduğuna inanılır. Bu tamamen hatalı bir varsayımdır. Acı yönetiminde, Değişim Sanatı’ nda uygulanan bedensel egzersizler ağrıların giderilmesi için çok önemlidir.

Beşinci Anahtar, düşünce biçimlerinin farkında olunmalıdır. Genelde acı negatif düşüncelere neden olur. Sürekli acı çeken kişi düşünce biçimlerinin farkında olmalı ve onları pozitif yönde değiştirmelidir. Kişi acının neden olduğu düşüncelerin gerçek olup olmadığını tespit etmelidir.

Birey düşüncelerin kaynağını tespit etmeli ve o kaynağı kurutmalıdır. Kişi geniş bakış açısı geliştirerek, düşüncelerin duygulara ve duyguların düşüncelere etkisini ve çözme becerilerini geliştirir.

Altıncı Anahtar, devamlı acı çeken kişi acıların nedenleri ve sonuçları konusunda eğitilmelidir. Bu türde bir bilgilendirme acılar konusunda son derece yararlıdır. Birey acıların anatomisini ve biyokimyasını derinlemesine incelemeli ve sindirmelidir.

Yedinci Anahtar, birey sürekli çektiği acılardan kurtulmak için tüm yaşam tarzını değiştirmelidir. Kişi yaşamını inceleyerek değişmesi gereken ögeleri tespit etmeli ve onların değişmesi için her gün çabalamalıdır.

ŞİRVAN YÜCEL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber