banner240
banner237
banner238

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlu Olsun..

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU yaptığı yazılıaçıklama ile dünya çiftçiler gününü kutladı.

Başkan Eyüpoğlu Uluslararası Tarım Üreticileri Fedarasyonu’ nun kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1984 yılından beri her yıl “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Dünyamızda 7.2 milyar insanın yaşadığı öne sürülüyor oysa1970 yılında dünya nüfüsü  bugünün yarısı kadar 3.5 milyardı.  Bu rakamlar tarım ürünleri ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.Güç şartlar altında çalışan çiftçilerimizin ekonomiye olan katkısının ve hızla artan dünya nüfusuna karşı en temel ihtiyaç olan gıda üretiminin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Tarımda istihdam olan nüfus her geçen gün yaşlanıyor genç nüfus köylerini terk edipkentlere göç ettiği için kalan yaşlı nüfusun toprağı işlemesi zorlaşıyor. Tarımsal girdilerimizin maliyeti de her geçen yükselmektedir. Gübre, yem ilaç fiyatları pahalı. Buda üretimi zorlaştırmaktadır. 

Ziraat Odası başkanlığımız  üreticimizin üretimden kopmadan faaliyetlerine kesintisiz devam edebilmesi için onların sesi olmaya taleplerini dile getirmeye üretimin herkademesindealın teri olan çiftçilerimizin üretim ve verimliliğinin artırılması ,için eğitimler düzenleyerek, örnek bahçeler oluşturarak , bahçelerinde teknik destek sunarak hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünleri bölge pazarlarına ulaştırması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar ile ele alınması tarımsal kalkınmada büyük yol almayı kendine görev edinmiştir.

Lütfen! Bin bir emek ve meşakkatle topraklarını didik didik ederek nasibini kovalayan çiftçilerimize sahip çıkalım. Hemen hemen her beldemizde kurulan pazarlara rağbet edelim ki, daha fazla insanımız metropollere göç etmek zorunda kalmasın. Toprağından, yurdundan uzaklaşmasın. Topraklarımız her daim bereket bulsun ve neşelensin.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününüzü tebrik eder, mahsulünüz ve pazarınız bol, kazancınız bereketli, hayatınız keyifli olsun diyorum.

Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU

          Akçaabat Ziraat Odası Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber