15 Temmuz milletimizin yazdığı destandır

Programda; Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Garnizon Komutanı Albay Osman Akyıldız, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, kamu kurumları ve STK’ların temsilcileri ile şehit yakınları, gaziler ve aileleri hazır bulundu.

ŞEHİTLERİMİZ

DUALARLA YÂD EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Sülüklü Mezarlığında icra edilen programda il protokolü, şehit aileleri ve gazilerimizin hazır bulundu. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duaların okunmasının ardından şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı.

KAPLAN VE USLU KABİRLERİ

BAŞINDA ANILDI

Şehitlik ziyaretinin ardından, 15 Temmuz Şehidlerimiz Samet Uslu ve Sedat Kaplan kabirleri başında anıldı. Okunan Kur’an-ı Kerimin ve yapılan duaların ardından şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı. Ziyaretlerin ardından İskenderpaşa Camii’nde şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 15 Temmuz 2016 gecesi Türk milletinin tarihi dönüm noktalarından birini yaşadığını söyledi. Gümrükçüoğlu, “15 Temmuz; milli iradeye kasteden, içeriden görünen ama düşmanla işbirliği yaptığı çok açık bir ihanet çetesi olan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ-PDY) tarafından kullanılan tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece imanıyla, inancıyla, bayrağıyla, yüreğiyle dikilen aziz bir milletin tarihe altın harflerle yazdığı büyük bir destandır. 15 Temmuz akşamı silahlı darbe girişimini bozguna uğratan Aziz Milletimiz darbe teşebbüsünün ardından günlerce sokakları, meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusundaki kararlılığını ortaya koymuş, iradesine asil bir şekilde sahip çıkmıştır. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber