15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız

15 Temmuz’un 2’inci yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan Parkı) gerçekleştirilen etkinliklere yoğun katılım yaşandı. Trabzonlular, hain darbe girişimi sırasında olduğu gibi, 2’inci yıldönümünde de Meydan Parkı’nı hınca hınç doldurdu. Gecede hemşehrilerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon halkı o gece en uzak mahalle ve köylerden koşarak da olsa gelerek bu meydanı hınca hınç doldurdu. Herkes bu vatan için canını vermeye hazırdı” dedi.

15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle anarak sözlerine başlayan Gümrükçüoğlu, “2016’nın 15 Temmuz’unda katil ve hainlerin, yerli işbirlikçilerin ve uluslararası destekçilerinin kalkıştığı bir olayı yaşadık. 250 vatan evladı gözünü kırpmadan şahadete yürüdü. 3 bin kardeşimiz yaralandı. Trabzon halkı o gece en uzak mahalle ve köylerden koşarak da olsa gelerek bu meydanı hınca hınç doldurdu. Herkes bu vatan için canını vermeye hazırdı. O gece ‘ben vatanımda ölürüm’ diyerek uçağını İstanbul’a çeviren Cumhurbaşkanımızın başlattığı direnişin 2’inci yıldönümündeyiz. Bundan sonra da icap ettiği zaman tarihimizin her döneminde söylediğimiz gibi yine ‘ya istiklal ya ölüm’ diyeceğiz. Ülkemizi gelecek nesillere istiklali tam olarak bırakacağız” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “15 Temmuz 2016’yı tarihteki gibi yaşadık. Yemen Çölleri’nde, Suriye Çölleri’nde, Sarıkamış’ta, Allah-u Ekber Dağları’nda, Çanakkale’de, I. Dünya Savaşı’nda, Kurtuluş Harbi’nde nasıl dedelerimiz Allah (c.c.) rızası için, vatanı, milleti, devleti, bayrağı, namusu, mukaddesatı için can verdiyse işte 2016’ın 15 Temmuz’unda da bu millet elinde silahı olmadan; topları, tankları, uçakları, bombaları elinde olan beyni satılmışlara karşı aynı şekilde şahadete yürüdü. Bunları unutmayacağız, unutturmayacağız ve daima çok çalışcağız.”

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda icra edilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. İl protokolü ve Trabzonluların hazır bulunduğu etkinliklerde Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı marşlarıyla Trabzonluları coşturdu. Gece boyunca Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından halka ikramlar gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber