2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi'
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi ‘Valimiz Yücel Yavuz’un katılımıyla Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirildi.
  Zirveye Valimiz Yücel Yavuz’un yanısıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile engelli bireyler katıldı.
  Valimiz Yücel Yavuz yaptığı konuşmasında “Devletimiz tüm imkanlarını engelli kardeşlerimiz için seferber etmektedir. İŞKUR aracılığıyla engelli vatandaşlarımızın kendi işini kurmaları için hibe desteklerimiz bulunuyor. Bu yılın 11 aylık döneminde 107 engelli vatandaşımız  işe yerleştirildi. Devlet olarak engelli vatandaşlara her türlü desteği veriyoruz.  Hedefimiz ilimiz ve ülkemizde engelsiz bir yaşamı sağlamaktır. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasında dezavantajlı bireyler için sağlanan devlet-millet birlikteliğinin geldiği noktaya değinirken, engelli bireyler için 2002 öncesinde hiç olmayan çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirildiğine dikkat çekti. 
  Çalışma ve İş Kurumu Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin ise İŞKUR olarak engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik 50 bin TL hibe destekli projelerin bulunduğunu hatırlatarak engelli insanlara pozitif ayrımcılık doğrultusunda çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini söyledi.
  Vali Yücel Yavuz, en fazla engelli istihdamı yapan firmaların yetkililerine plaketlerini verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber