banner240
banner237
banner238

21 Eylül Dünya Alzheimer günü

Medeniyetler milletlerin biriktirdikleri ile oluşur. İnsan ise yaşadıklarının toplamı ile ömürleşir.  Yaşanacaklar; yaşananlar ile anlam bulur.

Bugün dünya Alzhaimer günü… Yaşamın ilerleyen yıllarında hatırlamanın önünde büyük tehdit olan unutma ile belirti verip beynin normal organizasyon ve fonksiyonunu bozan Alzheimer’ı unutmadık; hatırlıyoruz. Bu bağlamda alanında uzman doktorların hayati öneme haiz tavsiyelerinin yaşam alışkanlıklarımızın düzenlenmesinde etkin rol alması, koruyucu sağlığa ilişkin tavsiyelerin aklımıza geldikçe kısa dönemde uygulanıp sonradan vazgeçilen bir hobi olarak değil; yaşam boyu uygulanacak kırmızı çizgiler olarak belirlenmesi Alzheimer gibi hastalıklar ile karşı karşıya gelmeden alacağımız tedbirlerin en önemlisidir.

Bakanlığımızca çocuk, genç, yaşlı, engelli, kadın demeden tüm vatandaşlarımızın müreffeh şekilde yaşamlarını sürdürmelerine katkı sağlayacak yeni hizmet modellerimiz oluşturulmaktadır. Alzheimer tanısı alan bakıma muhtaç ağır engellilerimizin evde bakım ücreti ile yaşam kalitesine küçücük de olsa katkı sağlamaya çalışıyoruz.  Tüm gayemiz her ömrün yaratılanların en şereflisine yakışır şekilde yaşanması içindir.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber