9 askerin şehit olduğu saldırının nasıl gerçekleştiği belli oldu

TSK tarafından hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak,  Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost  ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için  20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" sürüyor.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş  Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlarıyla BM  sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde,  Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak yürütülen harekat kapsamında, terör  hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, PYD/PKK'lı teröristler zaman zaman sivilleri kullanarak saldırılar  düzenliyor.

Güvenlik kaynakları, dün 2'si helikopter pilotu olmak üzere toplam 11 askerin şehit düştüğü harekat bölgesinde PYD/PKK'lı teröristlerin içinde çocukların da bulunduğu sivil grubu kullanarak saldırı gerçekleştirdiklerini  bildirdi.

Saldırı anıyla ilgili bilgi veren güvenlik kaynakları, teröristlerden arındırılan bir köyün yakınındaki 1027 rakımlı tepeyi tutan komando birliklerine  öğle saatlerinde 70-80 kişilik sivil grubun yaklaşması üzerine askerlerin havaya  uyarı atışı yaptığını, uyarı atışını dikkate almayan kalabalığın ilerleyişini  sürdürmesi üzerine 16 kişilik komando timinin grubu durdurmak amacıyla hareket  ettiğini, kalabalığa yaklaşan time sivillerin arasından el bombaları atıldığını,  bu sırada köy içinde gizlenen PYD/PKK'lıların silah ve roketlerle saldırıya  geçtiğini, ilk temasta 16 kişilik timden 9 askerin şehit düştüğünü, saldırıya  müdahaleye giden helikopterin bu sırada kırıma uğradığını ve 2 pilotun şehit  olduğunu aktardı.

Sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyorlar

Çatışmanın başlamasının ardından sivillerin kaçarak yeniden köye  döndüğü, 40 civarında PYD/PKK'lı teröristin yardıma giden komandolar tarafından  etkisiz hale getirildiği, diğer teröristlerin ise kaçtıkları öğrenildi.

Bölgenin birkaç saat sonra tamamen teröristlerden temizlendiğini,  köşeye sıkışan PYD/PKK'lıların sivilleri canlı kalkan olarak kullanarak bu tür  saldırılar düzenlediklerini aktaran güvenlik kaynakları, harekatın başından  itibaren sivillerin can güvenliğinin korunması için Türk Silahlı Kuvvetlerinin  azami özen gösterdiğini vurguladı.

Öte yandan TSK unsurları, Özgür Suriye Ordusu mensuplarıyla harekat  bölgesinde ilerleyişini sürdürürken, ele geçirilen köylerde çok sayıda el yapımı  patlayıcı ile tuzaklar bulunduğu, bu patlayıcıların tek tek imha edildiği  öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber