AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi
Gelişmiş devletlerin en önemli göstergeleri arasında kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın olduğunu ifade eden Revi: “Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır. Medyanın bağımsızlığının en iyi biçimde sağlanması için, hukuki düzenlemeler kadar, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının, meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymaları, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygıyı esas almaları, toplumsal sorumluluğu göz önünde bulundurmaları da önemlidir.” 
Teknolojinin gelişmesiyle haberlerin daha çok insana ulaştığını ifade eden Revi “Günümüz medya teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etkinlik alanını genişletmiş, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirmiştir.” diyerek internet gazeteciliğinin de önemine değindi. 
Basın Kuruluşlarına ve gazetecilere önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Revi “Özellikle Terör örgütlerine karşı vermiş olduğumuz büyük mücadelede basın kuruluşları güvenlik güçlerimizin azmine katkı sağlayacak güzel haberler yapmaları memnuniyet vericidir. Böylelikle basın mensuplarımız terörle mücadeleye büyük katkı sağlamaktadırlar.” ifadelerini kullandı. 
Zorlu şartlar altında çalışan gazetecileri de unutmayan Revi “ Başta Suriye olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde son derece zor şartlar içerisinde dünyaya doğru haberleri ulaştırmak için hayatları pahasına görevlerini yerine getirmekte olan gazetecilere teşekkür ediyorum. Sayelerinde birçok önemli olaylardan haberdar olurken yine basın mensuplarımız aracılığıyla yerelde, ülke çapında ve dünyada sesimizi duyuruyoruz. Bu vesile ile Trabzon ve bölgemizde çalışan basın mensupları başta olmak üzere bütün basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber