AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi

Trabzon için çok önemli tarihi bir projenin ilk adımının atıldığını ifade eden Revi “ Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi ile inşallah tarihi ticaret güzergâhı olan İpek Yolu yeniden canlanacaktır.”dedi. 
Erzincan-Trabzon Demiryolu için tarihi bir adımın atıldığını vurgulayan Başkan Revi “ Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü Erzincan-Trabzon Demiryolu Etüd ve uygulama projesinin ihalesinin 14 Mayıs 2018 tarihinde yapılacağını bildirdi. Trabzonumuz'a hayırlı uğurlu olsun. Başta Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. “ diye konuştu. 
Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun öneminin herkesçe bilindiğinin altını çizen Revi konuşmasına şöyle devam etti : “ Bakü-Tiflis-Kars demiryolu Pekin’den Londra’ya kesintisiz demir yolu ulaşımını sağlayan projenin çok önemli bir koridorunu oluşturmaktadır. Erzincan-Trabzon Demiryolu da bu projeye bağlanarak çok önemli bir ticaret güzergâhını daha canlandıracaktır. Bu proje ile Trabzon ülkemizin iç kesimlerine bağlanırken aynı zaman da Çin’den Trabzon’a ticaret de eski günlerine geri dönecektir.” 
Türkiye’nin iç kesimlerine ve Akdeniz Bölgesine ulaşan demiryolunun Doğu Karadeniz Bölgesine Trabzon merkezinden ulaşmasının bölge ticaretine büyük katkı sağlayacağını belirten Revi “ Birilerine bu proje hayal gelebilir. Fakat onlar Akyazı stadı için de aynı şeyleri söylüyorlardı. Sahil yolu için de aynı şeyleri söylüyorlardı. Bütün büyük projelerimiz için hep aynı cümleleri kullandılar. Biz ise sabırla milletimiz için büyük projeleri hayata geçirmeye devam ettik. Bakın işte bu gün çok muhteşem bir stadyumda maçlarımızı izliyoruz. Erzincan-Trabzon demiryolu için de benzer cümleleri duyuyoruz. İnşallah proje tamamlanınca diğer projelerimizde olduğu gibi hep birlikte bu hizmetten de yararlanacağız.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber