AKÇAABAT’TA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Akçaabat’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80.yıl dönümü nedeniyle anma törenleri düzenlendi.

Atatürk Parkında düzenlenen 10 Kasım Anma Töreni kapsamında düzenlenen çelenk sunma törenine Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Güney, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Özeren, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mustafa Selçuk, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca çelenk sunulmasının ardından 2 dakikalık siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan Atatürk’ün ölümünün 80. Yıldönümü anma programı Erol Günaydın Kültür ve Sanat Merkezinde devam etti.

Erol Günaydın Kültür ve Sanat Merkezinde devam eden programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler ve dünya liderlerinin Atatürk ile ilgili söylediği sözler okundu. Sinevizyon gösterisi yapıldı. Okul öğrencilerince hazırlanan oratoryo ve kareografi gösterisi sunuldu.

Programda konuşan Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, maddi olarak aramızda olamayabilir. Ancak O, düşünceleriyle, fikirleriyle ve bıraktığı eserlerle sonsuza kadar aramızda varlığını koruyacaktır. Mustafa Kemal Atatürk, en büyük eseri olan Cumhuriyet’i, ülkemizi ve geleceğimizi gençlere emanet etmiştir.” İfadelerini kullandı.

Son olarak 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Güney ve Milli Savunma Sahil Güvenlik Üniversitesi Dekanı İsmail Demircioğlu tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber