banner240
banner237
banner238

Araklı Damgasını Vurdu

Trabzon’un 557’inci fetih yıldönümünde gerçekleştirilen “Geleneksel Trabzon Günleri” “Komşunu da alda gel” sloganıyla başladı.

İstanbul Yenikapı etkinlik alanında 20 Eylül itibarıyla başlayan etkinlikte, Tereyağından tulum peynirine, çaydan fındığa her türlü yöresel lezzetlerin sunulmasının yanı sıra Trabzon ve Karadeniz’in kültürel mirası, tarihi ve yine yöreye has olan el yapımı ahşap oyma, bakır işçiliği, gibi ürünler de sergileniyor.

Trabzon’un üçüncü büyük ilçesi olan Araklı tanıtım günlerinde yerini aldı. Yurtiçi ve yurtdışı tanıtım günlerine katılarak burada bütün kültürel değerlerini sergileyen Araklı Belediyesi oldukça ilgi görüyor. İstanbul’da gerçekleşen Trabzon günlerinde Araklı Belediyesinin standı doldu taştı.

İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Mehmet Cahit Turhan, Trabzon Milletvekilleri Sn. Bahar Ayvazoğlu ve Av. Salih Cora standı ziyaret edenler arasındaydı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve ekibi standı ziyaret edenlerle yakından ilgilendi.

Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada; ”Standımızda kültürel değerlerimizi, turizm alanlarımızı ve Araklı’nın doğal alanlarını sergiliyoruz. Burada hem ilçemizi tanıtıyoruz hem de İstanbul’da ikamet eden Araklılı hemşehrilerimizle kucaklaşma fırsatına nail oluyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı Trabzon etkinliklerinde elimizden geldiğince yer almaya çalışıyoruz. Bu ilçemizin tanıtımı ve prestiji açısından gerçekten önemli bir projedir. Standımızı ziyaret eden başta İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’ya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Mehmet Cahit Turhan’a, Trabzon Milletvekilleri Sn. Bahar Ayvazoğlu’na, Av. Salih Cora’ya ve herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Araklı Belediye Meclis Üyesi Ekrem Reis, ”Burada Trabzon ve Araklı ilçesinden olan hemşehrilerimizle buluşup kucaklaşıyoruz. Ürün sergilemek amacıyla değil, sadece kültürlerimizi canlı tutmak, burada yaşayan hemşehrilerimizle kaynaşıp hasbıhal etmek ve varsa ilçemizle ilgili fikirlerini alıp memlekette uygulama imkanı bulmak adına buradayız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber